С решение на кмета на морския град спешно се създава

...
С решение на кмета на морския град спешно се създава
Коментари Харесай

От днес детска градина Брезичка“ в Бургас вече има нов директор и нови учители

С решение на кмета на морския град незабавно се основава и Родителски съвет по въпросите на образованието. Мерките се вкарват след скандалния видеоклип със скрита камера, който сподели принуждение и обиди на учителки над деца.

 Прокуратурата проверява тормоз над 5 деца в детската градина в Бургас Прокуратурата проверява тормоз над 5 деца в детската градина в Бургас
Прокуратурата проверява тормоз над 5 деца в детска градина "Брезичка " в Бургас. Това съобщи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Дългогодишен възпитател ще е краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на детската градина. Константина Иванова има сложната задача да върне доверието на родителите, след абсурда с принуждение над децата.
Константина Иванова: В момента не е стресова обстановката, даже в групата в която се сътвори абсурда, няма напрежение. В момента децата са 24 днеска. Дойдоха двама психолози, които след обяд ще имат среща с родителите-ще организират анкети и настрана с децата.
Предстои да бъде инсталирано и пуснато в деяние видеонаблюдение, а Константина Иванова ще извършва длъжността шеф до момента в който бъде извършен конкурс. До началото на идната седмица шефовете на всички образователни заведения би трябвало да показват в Община Бургас лист на родители, които биха желали да вземат участие в новия наставнически комитет. Той ще бъде съвещателен орган към кмета на града и ще има две секции-начално и приблизително обучение.
Йорданка Ананиева, зам.-кмет: В него ще се слагат и ще се преглеждат всички въпроси, които са свързани с двете посоки в образованието, като се стартира от приема за детска градина, приема за първи клас, надлежно сигурността, видеонаблюдението и всички останали въпроси които касаят родителите.
До края на седмицата се чака прокуратурата да излезе с съответни изводи и да повдигне обвинявания за упражненото принуждение над 5 годишните деца от група „ Мики Маус “.
 Нов личен състав в детската градина „ Брезичка “ след появяването на скандалното видео Нов личен състав в детската градина „ Брезичка “ след появяването на скандалното видео
Нов шеф, нови учители и видеонаблюдение от понеделник в детска градина „ Брезичка “ в Бургас. Мерките се вкарват след скандалния видеоклип със скр...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР