С решение на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ ще бъдат

...
С решение на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ ще бъдат
Коментари Харесай

ГЕРБ дарява 50 000 лева за изграждането на новия православен храм „Свети Райко Шуменски“

С решение на Изпълнителната комисия на Политическа партия ГЕРБ ще бъдат дарени 50 000 лв. за построяването на новия православен храм „Свети Райко Шуменски“. 

Това разгласи в Шумен ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов. Той акцентира, че партията ще продължaва да поддържа построяването и съхранението на храмове, тъй като те остават за вековете.

„Едно нещо не сме създали, с цел да ни благодари някой. Десетилетия наред монументи и храмове бяха в окаяно положение. След Освобождението има градове, в които въобще не беше правена църква“, сподели Борисов.

Той напомни, че по време на международната пандемия, България е била единствената страна в света, която не затвори църквите, джамиите и молитвените си храмове. „Не съм желал привикване на Консултативен съвет при президента, с цел да взема решения за Светия синод. Всички съблюдаваха се ограниченията и храмовете останаха отворени. А всички други страни сложиха катинарите и ги затвориха“, сподели още Борисов.

Великопреславският митрополит Йоан благодари за оказаната финансова поддръжка, както от партия ГЕРБ, по този начин и от държавните управления на Бойко Борисов и се обърна към него със следните думи:  „Вие проявихте своята човещина, а като в този момент си нямаме човек като вас, нещата не се случват. Повече от 15 години, за каквото сме ви помолили, сте го създали.“
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР