С решение на Академичния съвет, проф. д-р капитан Мустафа Танер

...
С решение на Академичния съвет, проф. д-р капитан Мустафа Танер
Коментари Харесай

Заместник-декан от Пири Реис стана почетен професор на Морско училище

С решение на Академичния съвет, проф. доктор капитан Мустафа Танер Албайрак бе почетен със званието " Почетен професор “ на ВВМУ " Н. Й. Вапцаров “. То бе присъдено за забележителния му принос за разширение и задълбочаване на двустранното съдействие сред Висшето военноморско учебно заведение " Никола Й. Вапцаров “ и Университета " Пири Реис “ в региона на образованието, науката и общите планове, оповестиха от флотската Алма матер.

Проф. доктор капитан Албайрак е заместник-декан на Морския факултет, началник на отдела за интернационалните връзки и координатор на плановете на Европейски Съюз в Морския университет " Пири Реис “ (PRU). Заема длъжността професор в катедра " Управление на морския бизнес “ във Факултета по стопанска система и административни науки.

Научните му проучвания са ориентирани към ръководството на военноморските сили и пристанищата, стратегическото ръководство, морските политики, опазването на околната среда, устойчивото развиване и водачеството. Автор е на над 50 публикации, оповестени в интернационалните реферирани списания или сборници от конференции, както и на шест книги, в това число глава в Оксфордската енциклопедия за научни проучвания на Oxford University Press на тематика " Стратегическо овластяване в ръководството на човешките запаси “.

Проф. доктор капитан Мустафа Танер Албайрак взе участие интензивно в няколко плана с интернационално значение, финансирани от Европейски Съюз. Ръководи и координира над 20 плана за научни проучвания и развиване. Неотдавна приключеният план MINE-EMI под негово управление улесни основаването на взаимна магистърска стратегия сред страните от района. Понастоящем той работи по основаването на Европейски морски университет в границите на самодейността на Европейски Съюз за академични алианси, в която Висшето военноморско учебно заведение " Никола Й. Вапцаров “ ще играе основна роля.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР