С решение на Административния съд в Пловдив имот на Ветко

...
С решение на Административния съд в Пловдив имот на Ветко
Коментари Харесай

НАП-Пловдив: Имот на Арабаджиеви се предлага за продан

С решение на Административния съд в Пловдив парцел на Ветко и Маринела Арабаджиева в Созопол се предлага за обмен. От Национална агенция за приходите - Пловдив прецизираха, че най-вероятно по този начин първо ще се търси опция парцелите, които са владеене на Арабаджиеви, да бъдат купени от останалите съсобственици на компанията, в която присъединяване имат и арестуваните лица.

Такава е и процедурата по закон, написа "Монитор ".

Целта е да съберат задълженията към Национална агенция за приходите на сдружение “Проджек мениджмънт “ АД, на която сдружението на Арабаджиеви “Виктория груп корпорейшън “ ЕАД се явява трето лице в изпълнителното произвеждане.

Справка в Търговския указател демонстрира, че “Проджек мениджмънт “ АД е компания, в която непарична вноска има „ Захарен комбинат Пловдив “ АД.

Иначе “Проджек мениджмънт “ се съставлява от записана на Сейшелите компания, а неин представител е аржентинецът Паоло Вилагран. Фирмата има отговорности към Национална агенция за приходите в размер на 2 070 671,40 лева от май 2013 година, само че няма имущество, на което може да се наложи поръчителство.

От компанията апелират дейностите на обществения реализатор по реда на Административно-процесуалния кодекс, само че със свое определение от 14 ноември т. година Административният съд приключва производството по делото с аргумента, че жалбата би трябвало да бъде импортирана по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. То предстои на обжалване пред Върховен административен съд.

Преди това, през април 2019 година, магистратите потвърдиха настояването на данъчните управляващи за запор върху компания "Виктория еър ", благосъстоятелност на Арабаджиеви. Така беше запориран и персоналният аероплан на Арабаджиеви.

До крайната мярка се стига след стартирала процедура в края на предходната година - финансова проверка в сдружението от НАП-Пловдив. Повод бяха събрани улики при инспекция на други компании на семейството. Тогава бяха засечени нередности на стойност 26 237 лв.. Последваха налагане на обезпечителни ограничения, с които компанията беше запорирана.

Чрез юристите си Арабаджиеви мигновено апелираха, само че съдът в Пловдив остави в действие настояването на Национална агенция за приходите. Проблеми с данъчните имат и други компании на Арабаджиеви. Сред тях и ръководената от щерка им Александра туристическа организация "Виктория холидейз ".

При инспекцията с изключение на злоупотреби с Данък добавена стойност и укриване на приходи на стойност най-малко 61 000 лв. изскачат и данни за корист с еврофондове.

През август 2019 година Апелативният профилиран углавен съд остави в ареста Ветко Арабаджиев. През септември тази година съдът дефинира мярка "домашен арест " за Маринела Арабаджиева поради влошеното й здраве. На 30 май т.г. Арабаджиева беше екстрадирана у нас от Испания. След това под ескорт беше върнат и брачният партньор й Ветко Арабаджиев.

Ветко и Маринела Арабаджиеви са упрекнати в присъединяване в проведена незаконна група и пране на пари. Двамата бяха арестувани в Испания, където се укриваха в къщата на Георги Семерджиев в Кабрера де Мар, покрай Барселона. По делото е упрекнат и дребният им наследник Вълчо, който излезе от ареста против половин милион лв. гаранция.

Ветко и Маринела бяха пуснати за търсене от Интерпол с алена бюлетина на 19 декември 2018 година На 31 август 2019 година бе осъществена профилирана акция в офисите на хотел "Маринела " в София и хотел "Марица " в Пловдив, които са благосъстоятелност на Арабаджиеви. Тогава бяха открити над 10 милиона лв. кеш.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР