С решение на Административен съд - Пловдив лидерът на НФСБ

...
С решение на Административен съд - Пловдив лидерът на НФСБ
Коментари Харесай

Съдът засега оправда Симеонов за кресливите жени с уж болни деца

С решение на Административен съд - Пловдив водачът на НФСБ Валери Симеонов бе оневинен за изявлението си, по адрес на протестиращите майки на деца с увреждания, които назова " кресливите дами с сякаш заболели деца. " С решението на арбитър Йордан Русев се удостоверява решението на Комисията за отбрана от дискриминация, заяви
Жалбата против бе подадена от родители на дете с поврежда с 95% трайна неработоспособност. В жалбата им се показва, че Симеонов е декларирал пред кореспондент на своята телевизия " Скат " Този закон (за децата с увреждания) беше стартират като опит да се угоди на една група кресливи дами, които спекулираха с децата си, манипулират обществото, изкарвайки на зной и на дъжд тези сякаш заболели деца, без грам майчинско възприятие, грижа за тях ".
 Психиатър: Простотията на високите публични етажи у нас пораства лавинообразно и повлича всички ни Психиатър: Простотията на високите публични етажи у нас пораства лавинообразно и повлича всички ни
" От два дни в общественото пространство и в медиите, включително и обществените, се вихрят размишления и пристрастености по отношение на жеста на Валери Симеонов - з...
В предаването " Господари на ефира " Симеонов декларирал: " Смисълът на изявлението ми е, че с децата инвалиди се спекулира, даже и откакто държавното управление одобри законопроект и удовлетвори всички претенции на майките. Очевидно в тази ситуация става въпрос за политическа акция. Маските паднаха, в общ хор реват Българска социалистическа партия, " Атака ", някои водачи на митинга на майките и всевъзможни политически маргинали ".
След остри рецензии в обществото Симеонов се извини и подаде оставка от позиция на вицепремиер след близо месец митинги на майките на децата с увреждания.
Двамата родители се обръщат към комисията с изказванието, че са обект на дискриминация под формата на тормоз по симптом " увреждане " след обществени изявления на Симеонов. Комисията за отбрана от дискриминация, с което е открито, че Валери Симеонов не е осъществил дискриминация по симптом " увреждане ".
Симеонов написа в своя отбрана, че не познава жалбоподателите, нито е нарушавал или отказвал упражняването на някакви права на детето, свързани с обучение, образование или достъп до частна или социална услуга, по тази причина и те не са потърпевши от осъществена от него дискриминация.
Комисията приема, че Симеонов е направил общо изявление, а не съответно по отношение на жалбоподателите и в тази ситуация става дума за изложение на мнение по дадена тематика.
 Най-мекото е отпадък, оттова нататък – майката, бащата Най-мекото е отпадък, оттова нататък – майката, бащата
Това съобщи зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов в обяснението си какъв тъкмо жест е посочил на протестиращите в Триъгълника...
Административният съд на собствен ред приема, че комисия е направила цялостно, обективно всестранно изясняване на обстоятелствата, които имат отношение към случая.
" При деликатен прочит на проблематичните изявления на Симеонов се открива, че те не съдържат словесни изрази, ориентирани против съответен индивид. Законодателят не цели да бъдат глобени изказвания, които са нереални и са ориентирани към неустановен кръг субекти ", написа в правосъдното решение.
Съдия Русев разяснява, че Валери Симеонов не е целял настъпване на отрицателни последствия по отношение на тримата жалбоподатели. " Няма го и идващият детайл от фактическия състав на издевателството - накърняване достолепието и основаване на нежелана среда - частен или търговски обект, работно място, институция, университет, учебно заведение, набожен храм, дом и други ", написа магистратът.
Според него Симеонов е " упражнил правото си на изложение на мнение в унисон с главния принцип за тъждество и достолепие на всеки субект и отбрана достойнството и достолепието на личността, заради което би могъл да се употребява от правилото на свободно изложение на мнение, което конституцията подсигурява ".
" Обект на отбрана не са избран тип отзиви - правилни, доброжелателни, угодни, верни, възпитани, нерасистки, нексенофобски, особени или други, а възгледите на индивида въобще. Дали обещано мнение е морално, пристойно, похвално или друго, е предмет на оценка на обществото, към което това мнение е адресирано. Да се одобри противоположното би означавало налагане на цензура директно или индиректно от страна на страната, което е неприемливо в демократичното общество ", написа още в претекстовете на съда.
 Психиатър за жеста на Симеонов към митинга: В коя страна от Европейски Съюз е допустимо това? Психиатър за жеста на Симеонов към митинга: В коя страна от Европейски Съюз е допустимо това?
" В коя страна от Европейски Съюз е допустимо това - председателката на Парламента е наречена ПКП от министър-председателя, заместник-председател на...
Решението предстои на обжалване пред Върховния административен съд в период от две седмици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР