С решение 421 от 20 май 2021 г. на Министерски

...
С решение 421 от 20 май 2021 г. на Министерски
Коментари Харесай

Стоян Пасев: Работих с ентузсиазъм и любов, имах най-динамичния мандат като областен управител!


" С решение 421 от 20 май 2021 година на Министерски съвет следва промяна на регионалните шефове. Министрите взеха решение, освобождават регионалните шефове на всички места, в частност и във Варна и назначават Петър Манчев за регионален шеф за Варна. Това е право на всеки един кабинет, обикновено е ние сме полетически назначени. 

Придавам поста с възприятие на задоволеност. Мисля, че 7 години не са малко. Започнах за два месеца, оказа се, че по-голямата част от стажа ми е минал като регионален шеф. Работих с ентусиазъм и обич, имах динамичен мандат.

Всеобщо е мнението, че подобен динамичен мандат никой е нямал. Съдбата ни изправи пред много тествания, минахме през доста премеждия.

Още при започване на мандата имаше 5 наводнения. Пет общини бяха оповестили катастрофален състояние, различен регионален шеф не е имал сходна обстановка. 

След това минах през антракс. Доста необичайно злополучие, единствено ние бяхме в цяла България. Преживях сриването на хотела на Слънчев ден. Свлачищата неведнъж бяха тестване, в това число и по Алея първа. Минахме през чума по свинете. И стигнахме до най-големия камшик, който се натресе - коронавирусът. 

Смятам, че успяхме да се оправим със дилемите, които бяха сложени. Все отново областният управител носи отговорността за запазване живота и здравето на популацията в поверения му регион. 

Искам да благодаря на целия екип от чиновници в регионална администрация. Това са експерти, които безусловно застанаха зад мен и зам.-областните шефове. Благодаря и на заместниците си, невероятни специалисти и експерти.

Благодаря на държавното управление на и на краткотрайните кабинети. Смених 4 краткотрайни кабинети. Водил съм се само от развиването на нашия регион.

Благодаря на кметовете, извънреден екип. Мисля, че на мен ми беше най-лесно от всички регионални шефове от позиция на това, че комуникацията вървеше абсолютно.

Благодаря на държавните институции. Екипът беше доста добър на територията на област Варна. Не допуснахме сериозен прелом и починали хора. Смятам, че сме се справили добре. Направихме много избори, локални, парламентарни и президентски.

 

Благодаря на всички лечебни заведения и техните екипи. Невероятни експерти всеотдайни хора.

Винаги бяхме изпреварващи от щаба, един ден преди Националния щаб вземахме решения, които бяха доказани по-късно. 

Благодаря на публицистите за честното и обективно отразяване на събитията. 

Успяхме и в административен проект да свършим доста добра работа. Забързахме доста преписки в администрацията. Когато започвах имаше с 10 години забавени преписки. Сега сред 7 и 20 дни издаваме всяка кореспонденция според от спецификата и проблема. Намаляха и делата против регионална администрация и това е показателно.

Желая на новия регионален шеф по-малко премеждия, без значение от периода на ръководство. Основната задача е провеждането на изборите. Никога до момента не се е случвало единствено машинно гласоподаване, има специфичност, това е съществено предизвикателство. Желая му безаварийно ръководство на региона, да се води само от правилата за развиването на района. 

За мен беше голяма чест да бъда регионален шеф на Варна. 

Смятам, че чертаем ярко бъдеше на района. Четири типа превоз имаме, започнахме развиване на индустриалната зона, инфраструктурни проекти на всяка една община, няма община без отпуснати средства от Министерски съвет. Без инфраструктура няма вложения.

Най-големият проблем остават свлачищата,72 на брой на територията на региона, множеството по Черноморието. Те създават проблеми за развиване на туризма и в индустриалната сфера.

Надявам се в новия програмен интервал да сме още по-успешни. 

Успях да се запазя от интриги и не съм правил нищо срещу закона и жителите на региона. Ще не преставам да се занимавам единствено и само с развиването на района. Продължавам напред! ", показа с емоция . 

" За мен беше изключителна чест и наслаждение да работя с господин Пасев. Беше наслаждение да се работи с подобен експерт. Надявам се нищо коренно да не се трансформира от тук нататък. Не инцидентно в решението на Министерски съвет написа, че съм краткотрайно изпълняващ и може още на следващия ден да има смяна. Основното предизвикателство сега са изборите. С екипа на регионална администрация и с другите институции ще се оправим без проблем ", съобщи Петър Манчев. 

По време на срещата беше коментирана и тематиката за локалното самоуправление. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР