С реплики като започнете да вършите някаква работа и изключително

...
С реплики като започнете да вършите някаква работа и изключително
Коментари Харесай

Александър Иванов от ГЕРБ към ПП: Внесете законопроект за бюджета, започнете да работите


С реплики като " започнете да вършите някаква работа " и " извънредно сте предвидлив, господин ръководител! " и с апел бюджетът най-накрая да бъде показан на вниманието на депутатите, протече днешното съвещание на Народното събрание, на което гласоподаваха промени в основни данъчни закони ( ).

" Днес е може би вторият месец от съвещанията на Народното събрание и за жалост и през днешния ден програмата ни ще се изчерпа, като виждам декларираните изявления, към 10.30 ч. Колеги, не може да не ви прави усещане, че от четири ръководещи обединения, законодателната самодейност досега е нулева. Казвам го не като упрек, а с цел да ви подтикна да започнете да вършите някаква работа ", прикани депутатът от ГЕРБ-СДС Александър Иванов.

На напомнянето на заместник-председателя на Народното събрание Кристиан Вигенин към Иванов да приказва всъщност по законопроекта, депутатът отвърна: " Така или другояче сътрудниците към този момент се изрекоха, едни поддържат европейските регламенти и наставления, други имат своите визии, да не ги. Но в цялостта си този законопроект е на нашето внимание от много време. Внасян е в няколко Народното събрание, които не са имали времето да го одобряват. С това се изчерпаха и другите два законопроекта, които бяха в днешната стратегия. Колеги, би трябвало да ви направи усещане, че към този момент сме 20 януари, 10.30 ч, а българското Народно заседание няма показано на нашето внимание нещо, което е значимо за българските жители и бизнес - а точно бюджетът за 2022 година ".

Вигенин още веднъж прикани Иванов да се върне към съответния законопроект. На което той сподели, че в самия законопроект няма противоречив спор. " Виждам единствено изявления, които не опонират. Но в случай че на вас не ви прави усещане, че нямаме стратегия и ще свършим в 10,30 ч., значи казусът е във вашия тв приемник, не в нашия. Затова отново ви приканвам, сътрудници, апелирам ви внесете законопроект за бюджет за 2022 година А не на следващия ден да гледаме бюджет от 2021, който е на ГЕРБ, да има деяние още три месеца! ", обърна се Александър Иванов към ръководещите.

Кристиан Вигенин си разреши разяснява с ангажимента, че и без друго са се отклонили от тематиката: " Все отново Народното събрание не работи на конвейер. Всеки законопроект е значим, разбирате за какво и тези са значими. Други Народни събрания, самичък казахте, че не са намерили време. Ето, това намира. Ефективността на работа не значи безусловно, че няма резултат от работата. И времето, запълнено в зала, не значи безусловно качество на работата ".

 Снимка: БТА

" Изключително сте предвидлив, господин ръководител! ", подмятна Николай Ангов от " Продължаваме промяната " и добави: " Упрек, че не работим, от празната част на залата е леко комичен ". На последвалата дуплика, още веднъж не всъщност по съответния законопроект, Винегин се пошегува: " Ето по този начин се запълва пленарно време в общи приказки ".

12 депутати участваха онлайн в работата на Народното събрание поради карантина. По-рано председателстващият съвещанието заяви, че от ГЕРБ-СДС са изтеглили проекторешението си, което предвиждаше здравният министър да отдръпна условието за зеления документ. Той уведоми и че непрекъснатата комисия по бюджет и финанси е решила да сътвори подкомисия за надзор на обществените средства.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР