С рекорден гол за националния тим №52 на Оливие Жиру

...
С рекорден гол за националния тим №52 на Оливие Жиру
Коментари Харесай

Мбапе мина Пеле! Петлите бият 3:1 Полша

С рекорден гол за националния отбор №52 на Оливие Жиру и рекордни голове №8 и №9 на международни шампионати за състезател под 24 година на Килиан Мбапе, Франция предстоящо, само че не прекомерно елементарно, победи Полша на осминафинал и чака спечелилия от мача Англия – Сенегал.

Само легендата Пеле е правил 7 гола на мондиали, ненавършил 24 година

Мбапе оглави и листата на голмайсторите в Катар с 5 попадения към този момент

Петлите бяха по-настъпателният, изострен, умел и рисков отбор на терена, макар че Дружина полска имаше своите шансове, а вратарят Шчесни още веднъж направи максимумът пред мрежата.

В 5-ата минута на добавеното време Полша получи дузпа откакто при центриране на Левандовски топката откри дясната ръка на бранител на петлите.

Юго Лорис избави дузпата на Левандовски, само че се наложи пребиване поради това, че вратарят на французите не е бил стъпил върху голлинията преди удара.

При втория опит централният нападател на Барселона означи втория си и финален гол на международни финали.

Още в 4-та Антоан Гризман извърши отлично корнер, при който Рафаел Варан стреля с глава, само че ударът на централния бранител на петлите мина над напречната греда.

В 13-та Орелиан Чуамени опита мощен удар от доста сериозна отдалеченост, само че Войчех Шчесни бе на добра позиция и съумя да избие.

Малко по-късно Осман Дембеле направи добър независим пробив, влизайки към вътрешността на терена и опита изстрел с левия крайник, само че вратарят на Полша улови без проблеми.

В 21-та Роберт Левандовски се пребори за топката и опита шанса си от далечно разстояние, само че ударът му профуча около лявата греда на Юго Лорис.

Франция за малко време одобри играта в своята половина, само че провежда страхотна контраофанзива, при която Гризман отклони вдясно към Осман Дембеле, който центрира с левия крайник за Оливие Жиру, само че нападателят не съумя от чиста позиция да вкара топката във вратата на Полша.

Килиан Мбапе навлезна в наказателното поле на Полша в 35-та и направи страховит финт, изпращайки Мати Кеш на земята, само че ударът на нападателя бе отразен от Шчесни.

Малко по-късно Полша имаше най-чистото положени в мача, когато Пьотр Жиелински получи на точката на дузпата и опита изстрел от близка отдалеченост, само че Юго Лорис съумя да избави, последва добавка от Камински, само че Рафаел Варан почисти от голлинията.

В 44-та Килиан Мбапе достави точно подаване на Оливие Жиру, който съумя да се измъкне от засадата и да приключи с левия, с цел да открие резултата в интерес на петлите.

Второто полувреме стартира с опит на Антоан Гризман от свободен удар да заплаши вратата на Полша, само че Войчех Шчесни внимаваше и мазета топката.

Малко след това Килиан Мбапе направи прекрасен независим пробив и най-после приключи с удар отвън наказателното поле, само че след получилия се рикошет, топката излезна в корнер.

В 58-та Оливие Жиру вкара необикновен гол със задна ножица, само че съдията малко преди този момент даде сигнал за нарушаване на Рафаел Варан против вратаря на Полша Войчех Шчесни.

Нова контраофанзива на Франция в 74-та, при която Килиан Мбапе получи топката от Осман Дембеле на границата на наказателното поле, а нападателят овладя и насочи извънредно мощен удар, не оставяйки късмет на Войчех Шчесни – 2:0.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР