С рекорден брой участници стартира състезанието по конен спорт за

...
С рекорден брой участници стартира състезанието по конен спорт за
Коментари Харесай

Стартира купа "Божурище" по конен спорт

С рекорден брой участници започва надпреварата по конен спорт за купа " Божурище ".

Украинецът Михаило Пилпенко стартира с победа присъединяване си в шампионата по прескачане на трудности в конната база “Генерал Крум Лекарски”. Той завоюва най-атрактивния старт от първия ден на конкуренцията, откакто дружно с коня си Инфернеп беше най-бърз по паркура с височина на трудностите 145 см.

Най-добре от българите се показа Антон Дацински с Бамби, който приключи седми. Националът ни също мина тестването без неточност, само че поради по-слабото си време приключи отвън тройката.

На второ място приключи италианката Андра Алесиа Роси с кобила Лариса, следвана от различен украинец Руслан Нормуратов с Червона Рута.

Утре в Божурище е самостоятелната конкуренция за приз “Бяла карта” от 14 часа. Наградният фонд на това тестване е 10 000 евро, а височината на трудностите ще е 160 см.

Стартът също е и подготовка за международните игри през този сезон, както и за европейското състезание през 2019-та година.

В надпреварата ще вземат участие рекордните 170 коня от 9 страни, като в неделя от 13,30 ч. е отборната конкуренция, където присъединяване ще вземат 5 състава. Победата ще си оспорват ездачи за приз “Бяла карта” ще си оспорват България, Италия, Гърция, Украйна и Румъния.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР