С рекорден брой участници и много богата музикална програма стартира

...
С рекорден брой участници и много богата музикална програма стартира
Коментари Харесай

Опитваме над 200 вида вино на дефилето в Стария град

С рекорден брой участници и доста богата музикална стратегия започва седмото издание на Дефиле „ Вино и гурме” на следващия ден в 11 часа на стълбите пред църквата „ Света Богородица” в Стария град.

Там ще има къс концерт на „ Биг Бенд Пловдив”. Дегустациите стартират в 11.30 часа на разнообразни местоположения в Стария град.

Ценителите ще могат да опитат над 200 типа виновност. Те ще се купуват с жетони от 75 стотинки.

За всички са обезпечени стъклени брандирани чаши за дегустации, които ще ви дадат чувството за същински експерти.

Участниците са рекорден брой – 39. От тях винопроизводителите са 27, а производителите на храни – 12. Целта и тази година ще е да се откри оптималната композиция вино и храна.

Дегустационна комисия от експерти ще дефинира спечелилите в конкурс „ Най-умело комбиниране на вино и храна “. Той се провежда взаимно с Университет по хранителни технологии.

Както всяка година, по този начин и в този момент гостите на дефилето ще могат да дадат своя глас за желаните сортове виновност. Чрез попълването на анкетните карти ще бъде избран „ Фаворит на публиката “ в 4-те категории виновност: алено, бяло, розе и плодово.

Жребий ще дефинира кои от посетителите, попълнили анкетни карти, ще получат по бутилка хубаво вино.

Освен „ Биг Бенд Пловдив” в тазгодишната стратегия взе участие танцовото предизвикателство „ Jerusalema “ и младежкият камерен оркестър Франк Мартен Плейърс.

Девически хор „ Евмолпея” ще има осъществявания на няколко разнообразни местоположения в Стария град.

Новост е и занимателната игра “Не се сърди /винено/ дребосъче “. Особено внимание е отделено на събития, свързани с мавруда.

„ Подвижния фото ъгъл “ ще обикаля всички местоположения и улички из Стария град.

Всеки, който се е снимал в рамката на фестивала и е качил фотографията в Инстаграм, взе участие в играта „ Снимка за спомен “.

Фестивалът Дефиле „ Вино и гурме “ ще се организира при строго съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, Пред всяка локация ще има сложени дезинфектанти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР