С рекорден брой от 5 708 отчетени преференции Иво Божков

...
С рекорден брой от 5 708 отчетени преференции Иво Божков
Коментари Харесай

Иво Божков събра рекордните 5 708 преференции, но не стана общински съветник

С рекорден брой от 5 708 регистрирани преференции Иво Божков от ПП-ДБ няма да бъде още веднъж общински консултант в София.

Това е вторият максимален самостоятелен резултат за цяла България след този на лидера на нашата листа Борис Бонев. 5 708 надвишава общинската изборна квота, т.е. нужните гласове, с цел да бъде определен един консултант в София. Те са 5 352 гласа. За страдание, този резултат не е задоволителен, с цел да бъда още веднъж ваш представител в СОС, написа Божков във Facebook.

До март 2019 година, с цел да може преференциите да пренареждат листа, беше нужно броят им да надвишава общинската изборна квота. За Движение за права и свободи и ГЕРБ, това несъмнено е недопустимо, тъй като дава по-справедлива опция претенденти с необятна социална поддръжка да хакват партийните листи. Съответно по предложение на Движение за права и свободи, подкрепено от ГЕРБ изборния кодекс е заменен с изискването претендентът да събере 7% от гласувалите за партийна листа. Тъй като за листата на Обединени за София гласоподаваха 112 087 души, нашите 5 708 гласа са под нужните 7% (или 7 847 гласа), прецизира Божков.

Искам ясно да кажа, че неизбираемото 30-то място е основно по моя виновност. Като гражданска квота на една от партиите в обединението, е предстоящо партийните претенденти, зад които стоят дейни партийни членове, да са пред мен. Моя е грешката, че неглижирах тази страна на политическата игра. Ходатайстването ми е непознато и няма да спра да имам вяра, че хората би трябвало се правят оценка по техните заслуги и достолепия, а не партийната им принадлежност, написа още Божков.

Ето и доклада ми за персонално изхарчените средства за реклама по време на акцията

250 лева в ютюб
830 евро – 1620 лева във фейсбук
300 лева банер в оффнюз

Общо 2170 лева

Освен това имах 4 билборба в София, едно само присъединяване в телевизионно изявление по Българска национална телевизия, онлайн изявление за Actualno и онлайн изявление за Агенция Фокус. Тези медийни участия не съм плащал, като те бяха покрити от акцията на Обединени за София, добавя Иво Божков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР