С рекорден брой издателства – 122 и с много нови

...
С рекорден брой издателства – 122 и с много нови
Коментари Харесай

С рекорден брой издателства и нови заглавия започва „Алея на книгата“ в София

С рекорден брой издателства – 122 и с доста нови заглавия ще посрещне посетителите си „ Алея на книгата “ в столицата тази година. В програмата на ревюто са включени министър председатели на книги, срещи с създатели, както и ателиета за най-малките.

В седмицата от 5 до 11 септември в парка пред Националния замък на културата (НДК) и в пешеходната зона на бул. „ Витоша “ от бул. „ Патриарх Евтимий “ до ул. „ Кърниградска “ ще бъдат показани хиляди нови и редки книги, профилирана и детска литература на 122 родни издателства, ситуирани в 52 шатри, оповестиха уредниците от Асоциация „ Българска книга “ (АБК).

Мащабното литературно събитие е в границите на #КаузаГрамотност, която започва при започване на годината с „ Походът на книгите “. Целта на асоциация „ Българска книга “ е честите срещи на читателите с книгите да покачат интереса към четенето и функционалната просветеност.

Събитието се организира под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, която публично ще го открие.

Литературният ъгъл на Алеята ще бъде сцена на културната стратегия със свободен достъп, включваща министър председатели на книги, срещи с създатели, издатели и преводачи, събития за деца и занимателни ателиета.

Работното време на ревюто ще бъде всеки ден от 10 сутринта до 8 вечерта.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР