С рефрена Време е да оставим различията в миналото и

...
С рефрена Време е да оставим различията в миналото и
Коментари Харесай

Обединиха се на Бузлуджа: БСП отново заедно с Първанов, Румен Петков и Мая Манолова

С рефрена " Време е да оставим разликите в предишното и да продължим дружно напред в името на България " Българска социалистическа партия и още 16 леви обединения се събра на обединителна среща в Стара Загора, в която съгласно пресцентъра на соцпартията взели присъединяване повече от 200 техни представители, написа OFFnews.bg.

Сред тях и добре познатите изтъкнати функционери като някогашния президент и водач Георги Първанов, тогавашният вътрешен министър Румен Петков, Мая Манолова и други

" Тази среща е първа стъпка по нашия дълъг, нелек, само че доста нужен път на консолидация вляво ", разгласи и. ф. ръководител на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров.

По думите му резултатите от последните избори са посочили, че левият гласоподавател не е схванал за какво левицата би трябвало да се явява на 5 елементи и по тази причина не е излязъл да гласоподава.

" Пред нас стоят два пътя - дали ще чуем гласа на хората или ще бъдем заличени един по един от политическата сцена ", изясни Зафиров.

И не пропусна да означи, че на два пъти Българска социалистическа партия е излъчвала сполучлива президентска двойка - на Първанов, който направи лична партия, и Румен Радев, който от дълго време се еманципира от столетницата, която го излъчи за първи мандат. Зафиров особено подчертава, че левицата предлага доброжелателен и пълноправен разговор сред всички леви партии, тъй като общото е повече от разликите.

Георги Първанов пък означи, че е оптимист за възхода на лявото, което в последно време е на дъното. 

" Да се стягаме, да си подадем ръце и да тръгнем напред. Ще се откри място за концепциите на всеки. Да не забравяме, че триумфът на тази коалиция е функционалност от стабилността и сполучливото показване на всяка една от тези обединения ", съобщи някогашният водач на Българска социалистическа партия, а в този момент почетен ръководител на АБВ.

Мая Манолова, която напусна столетницата и до неотдавна бе в различен формат, посочи, че без Българска социалистическа партия няма обединяване вляво.

" Всички се убедихме, че ляво обединяване без самодейността и волята на най-голямата партия вляво, няма по какъв начин да се случи ", сподели ръководителят на " Изправи се, България ".

А водачът на депутатската група на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов запита: 

" Искаме ли да променим страната? И има ли други партии, с изключение на тези, които сме в лявото пространство, които да разсъждаваме държавнически, умно и да сме подготвени за разговор, с цел да променим живота на хората и те да имат вероятност пред себе си? "

И очерта три стъпки за доближаването на левите партии: в Българска социалистическа партия да бъдат затворени всички фронтове, подаване на ръка на всяка една лява групировка и " стига с тази война с институциите, преди всичко с президентската – би трябвало да градим мостове ". 

Кристиан Вигенин пък означи, че би трябвало да следват олимпийския принцип – по-бързо, по-високо, по-силно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР