С редица успешни акции се отчетоха инспекторите от Изпълнителната агенция

...
С редица успешни акции се отчетоха инспекторите от Изпълнителната агенция
Коментари Харесай

Инспекторите от ИАРА развалиха седмицата на куп бракониери в цялата страна

С редица сполучливи акции се регистрираха инспекторите от Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури /ИАРА/ през миналата седмица. За бракониерите тя се оказа много тежка , защото доста от тях бяха отнесоха санкции и трябваше да се разделят със своя противозаконен улов , както и с уредите, които употребяват, с цел да си го набират.

Още в първия ден на седмицата ИАРА върна в язовир „ Студен Кладенец “ над 23 кг риба . Инспектори от „ Рибарство и надзор “ в Кърджали са направили инспекция с лодка в язовир „ Студен Кладенец “. При обхода на водоема, до местността на село Широко поле бяха открити и извадени от водата два броя хрилни мрежи с обща дължина 100 м, с размер 6 см оставени от незнаен извършител.

Проверка в „ Студен бунар “. Снимка: ИАРA, Фейсбук

Мрежите са били конфискувани за заличаване , а уловената риба от типа – шаран, сребриста каракуда и сом с общо тегло към 23,200 кг беше о свободена и върната във водите на язовира.

Проверка в „ Студен бунар “. Снимка: ИАРA, Фейсбук

В същия ден при инспекция с лодка на акваторията в региона на Варна бяха иззети противозаконни риболовни уреди. При обхода е била извадена 1000-метрова трипластова мрежа , в която е имало три броя калкана. В нея инспекторите откриха и  10 броя винтери за попчета, които не дават отговор на стандартите за лов на риба . Уловената риба беше върната назад в морето.

В сряда Инспектори от бранш „ Рибарство и надзор “ в Пловдив и доброволни сътрудници са създали обстойни инспекции по река Марица , река Стряма и язовир „ Пясъчник “. При обхода бяха открити нарушавания по ЗРА по чл.24, ал.1 и чл.38, ал.1, и сформираха 3 броя АУАН.

Служителите молят към всички фенове на риболова да пускат рибите , които са по-малки от минимално допустимите размери назад във водата.

В същия ден след няколко часово н аблюдение на язовир Мандра и езеро Вая от чиновници към бранш „ Рибарство и надзор “ – Бургас, Добрич и Варна открили нарушавания. ИАРА конфискува рибарско съоръжение , мрежи и лодка при улавяне на лицата упражнявали лов на риба. На нарушителите сформираха два броя АУАН.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР