С редица празнични прояви ще бъдат отбелязани 140 години от

...
С редица празнични прояви ще бъдат отбелязани 140 години от
Коментари Харесай

С редица празнични прояви ще бъдат отбелязани 140 години от създаването на БЧК

С редица празнични прояви ще бъдат маркирани 140 години от основаването на БЧК на 25 октомври. Това оповестиха от пресцентъра на БЧК.

Юбилеят е под почетния патронаж на президента на Република България Румен Радев.

Събитията ще стартират на 25 октомври 2018 година в 15.00 часа в зала „ София “ на БЧК, където ръководителите на организацията, доброволци и чиновници от цялата страна ще посрещнат президента на Международната федерация на Червения кръст/Червения полумесец Франческо Рока и представители на Международния комитет на Червения кръст. Тази аудиенция одобряваме като самопризнание и почитание към задачата ни и дългогодишната ни работа в името на хуманността.

От 17.00 часа Софийска градска художествена изложба ще бъде хазаин на срещата на Франческо Рока с повече от 100 младежи-доброволци от цялата страна. Заедно с президента на Федерацията те ще „ измерят “ какъв брой доброволчески опит има в залата и ще проведат отворена полемика за провокациите пред доброволчеството през днешния ден.

В 19.00 часа е началото на тържественото честване на 140-годишнината в Народния спектакъл „ Иван Вазов “ с присъединяване на президента Румен Радев. След формалните приветствия следва концерт, под надпис „ Заедно оказваме помощ “, в който изтъкнати български реализатори подаряват гения си за идеята на БЧК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР