С редица нововъведения и мерки за биосигурност утре стартира лов

...
С редица нововъведения и мерки за биосигурност утре стартира лов
Коментари Харесай

Ловджии смятат, че новите мерки за лов на диви прасета са неефективни срещу АЧС

С редица нововъведения и ограничения за биосигурност на следващия ден започва лов на диви свине за понижаване на популацията на дивите свине, които са главен пропагандатор на африканска чума по свинете. Ловците считат, че новите промени за лов на диви свине са неефикасни и няма да спрат разпространяването на африканската чума по свинете.

Повече вижте в директното включване на Андрей Кючуков от Русе

Според новите правила за лов на диви свине, ловджиите ще имат право да излизат в три, а не както до в този момент в два дни от седмицата. Графиците за лов ще се преценяват с тези на ловните стопанства.

Новите ограничения обаче са неефикасни съгласно ловджиите и няма да спомогнат за ограничение на разпространяването на африканската чума по свинете. Ловджиите настояват, че новите правила може да повторят грешките, които съгласно тях са позволени при оправянето с африканската чума по свинете.

Припомняме, че след възбраната за лов с кучета, която беше въведена предходната година, ловците излязоха на митинг.

Андрей Каракечиев, ловец: Утре ще излезем да ловуваме на лов, въпреки, че много са ни лимитирани ограниченията за ловуване, въпреки, че отново имаме ограничения, които съгласно нас не са верни. Например в случай че отстреляме прасе и излезе позитивна тестът, на нас отново ще ни забранят лова. И ние си повтаряме същите неточности, които направихме и предходната година.
Според ловджиите ограниченията, които се подхващат за премахване на африканската чума по свинете са неефективни. Те настояват, че най-хубавият способ за справяне с разпространяването на болестта е елиминиране на всички заразоносители.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР