С развитието на технологиите смартфоните се превърнаха в неразделна част

...
С развитието на технологиите смартфоните се превърнаха в неразделна част
Коментари Харесай

Как да опазите телефона си на плажа

С развиването на технологиите смарт телефоните се трансфораха в неразделна част от всекидневието ни. Докато единствено преди 20-тина година българите се редяха пред телефонните кабинки в пощата, с цел да се обадят от ваканцията си край морския бряг на своите близки, през днешния ден всеки има най-малко един телефон със себе си на плажа. Свикнали с удобството и общуването в обществените мрежи, не желаем да се разделим с телефона си даже върху пясъка. Плажът обаче се оказа рисково място за смарт телефона ви – от горещината през водата до джебчиите – рискове дебнат устройството, съхранило скъпи ви фотоси, пароли и контакти.

Как да опазите телефона си и скъпата си информация на плажа?
 Ежедневните неточности, с които съсипваме телефона си Ежедневните неточности, с които съсипваме телефона си
Смартфонът от дълго време се трансформира в нужда и неизменима част от всекидневието ни. Но макар обстоятелството, че той към момента е относително скъпо...

1.  Най-ценната информация, телефони и контакти имайте записани и по положителния остарял метод – на бележник вкъщи. Дори да загубите телефона си или да се случи нещо неприятно с устройството, това ще ви подсигурява, че ще няма да се разделите с скъпата информация.

2.  Настройте отключване с пръстов отпечатък. Това ще ви подсигурява, че в случай че загубите телефона си или в случай че бъде откраднат, никой няма да има достъп до фрагментите и паролите в устройството ви.

3.  Закупете водоустойчив защитен калъф и дръжте телефона в него на плажа. Пропуснете фрагментите във водата. Вероятността да го изпуснете или да го залее вълна е огромна и фрагментът не си заслужава риска. Устройството може да бъде намокрено и на брега – влажен бански, воден револвер, бутилката с минерална вода могат да се окажат казуса за телефона ви. Съхранявайте го в калъфи, водоустойчив несесер и в чантата.

4. Пазете телефона си от слънцето. Да оставите телефона си върху хавлията под въздействието на жаркото слънце, е рисково. Може да прегрее и даже съществува риск от самозапалване. Дръжте телефона на сянка и на допустимо най-хладното място в плажната ви чанта. Ако усетите, че стартира да пари, изключете го неотложно.
 Никога не дръжте смарт телефона си на тези места! Опасно е за здравето! Никога не дръжте смарт телефона си на тези места! Опасно е за здравето!
В днешно време наподобява, че на процедура никой не мърда на никое място без мобилния си телефон. Учените, обаче, настояват, че има доста места, на...

5.  Пясъкът също може да се окаже проблем за смарт телефона ви. И в този случай качественият калъф оказва помощ. Все отново бъдете и деликатни, когато боравите с него. Не го оставяйте върху хавлията и го пазете от изпускане в пясъка.

6. Джебчиите дебнат на плажа. Те следят къде оставяте движимостите си, носите ли със себе си портмоне и безценен телефон, допускате ли да бъдат без наблюдаване, когато влизате във водата. За да избегнете кражба, оставете някого от компанията до хавлиите, когато се къпете в морето или се отправяте към близкото капанче. Ако това е невероятно, помолете съседите по хавлия да наглеждат багажа ви.

Други вероятни хитри решения, които да спасят телефона ви:
Оставете скъпия телефон в хотела, вземете евтина остаряла слушалка за плажа. Намерете остроумен метод да скриете телефона си. Старата кутия от плажно мляко е идеално укритие. Освен в случай че крадецът не забележи, че прибирате там устройството, никой не би я откраднал, даже да я оставите върху хавлията си. Активирайте всички варианти за разкриване на телефона, с цел да ги употребявате при положение на загубване или кражба.
Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР