С развитието на крипто пазара се увеличават случаите на измами,

...
С развитието на крипто пазара се увеличават случаите на измами,
Коментари Харесай

Историческа Биткойн измама: Глоби и реституции за $3.5 милиарда

С развиването на крипто пазара се усилват случаите на измами, които водят до кражба на огромни количества криптовалута.

Наскоро на южноафрикански изпълнителен шеф бе  подредено да заплати над $3.4 милиарда под формата на обезщетения и санкции за присъединяване си в лъжлива скица.

Корнелиус Йоханес Стайнберг, създател и основен изпълнителен шеф на Mirror Trading International Proprietary, е набирал BTC токени от физически лица за присъединяване в нерегистриран стоков пул.

Това е довело до набиране на над 29,000 Биткойн токена на стойност над $1.7 милиарда от минимум 23,000 души в международен мащаб. Според Комисията за търговия със стокови фючърси на Съединени американски щати (CFTC), обаче, Стайнберг е присвоил всички токени, получени от участниците в пула.

Измамната скица на Стайнберг е функционирала като капиталов Биткойн пул, който е генерирал ежедневни облаги, употребявайки ботове за търговия. CFTC обаче откри, че ботове са били машинация и че Стайнберг и други оператори на схемата са употребявали средствата на пула за персонално обогатяване.


 


Глобата от $3.4 милиарда, наложена на Стайнберг, е най-голямата гражданска парична глоба, налагана в миналото по дело на CFTC, което акцентира сериозността на измамата и ролята на Биткойн в схемата.

Въпреки че присъдата може да послужи като предизвестие за други злонамерени лица в крипто пространството, тя също по този начин акцентира нуждата от засилено контролиране в промишлеността, с цел да се предпазят вложителите от лъжливи схеми.

Въпреки неотдавнашните събития, в това число срутва на огромната банка, First Republic Bank, на крипто пазара се следи бича интензивност. През последните 24 часа световната пазарна капитализация на криптовалутите се увеличи с 1%, като все още на писане на публикацията общата им стойност е над $1.2 трилиона.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР