С развитието на концепцията Интернет на нещата - мрежата от

...
С развитието на концепцията Интернет на нещата - мрежата от
Коментари Харесай

Ще успее ли новият Galaxy Watch да свали от трона конкурентите си от Apple?

С развиването на концепцията Интернет на нещата - мрежата от физически устройства, транспортни средства, домашен уреди и други детайли с вградена електроника, програмен продукт и датчици, което им разрешава да се свързват и обменят данни – нейната значимост нараства от ден дневно. Затова и Samsung има предпочитание да участва мощно на пазара на интелигентни технологии.

Според данните на маркетинговата компания IDC растежът на продажбите на носима електроника продължава, като те са се нараснали с 8,2% спрямо предходната година. Общият брой на доставките на сходни устройства се чака да доближи 124.9 млн. до края на годината. IDC също по този начин предвиждат, че умните часовници ще стават все по-важни за този пазарен сегмент, като до 2022 година те ще съставляват 44,6% от всички продажби на носима електроника.



В този подтекст, в неделя, Samsung Electronics пусна в продажба своя Galaxy Watch, като се зарече да смъкна от първото място настоящия световен водач Apple Watch. Иначе компанията за пръв път разкри външния тип на най-новия си интелигентен часовник по време на представянето на последния си смарт телефон Galaxy Note 9, а с цел да сплоти всички свои умни устройства под марката Galaxy, Samsung даже се отхвърли от досегашната марка Galaxy Gear и кръсти създаването си Galaxy Watch.

Батерията на новият часовник на Samsung ще устоя сред три и четири дни, преди да се наложи да бъде презаредена, и ще помогне на потребителите да наблюдават всекидневно здравните си индикатори. Galaxy Watch се предлага в два размера - единият с диаметър 46 милиметра и живот на батерията до 168 часа, а другият е с диаметър 42 мм и има до 120 часа живот на батерията.

От компанията са уверени, че външният тип на най-новите им умни часовници няма по какъв начин да не притегли феновете на модерната визия. Според тях Galaxy Watch е ориентирана към " цифровото потомство " и има " външен дизайн, който покрива необятен набор от стилове, вариращи от типичен до небрежни ".

Но до момента в който от Samsung чакат броя на хората, които носят техни умни часовници, да се усили, занапред следва да забележим в действителност дали продуктите на южнокорейския колос могат да се конкурират с тези от серията Apple Watch, които бързо получиха водеща роля на световния пазар. Към момента Samsung е най-големият производител на смарт телефони в света, само че е чак на трето място, когато става дума за умни часовници.

През второто тримесечие на тази година (1 април - 30 юни), Samsung са доставили 900 000 устройства, което им носи 10,5% дял от международния пазар, съгласно данни, показани от Strategy Analytics. В същото време Apple резервира господството си с 44,4% пазарен дял, а Fitbit излезе на второ място с 15,2% от международните продажби. За да затвърди още повече водачеството си, Apple ще се опита да показа четвъртото потомство Apple Watch преди края на тази година.

Като се има поради, че серията Apple Watch 3 беше показана на 12 септември предходната година и беше пусната в продажба единствено 10 дни по-късно, анализаторите от промишлеността предвиждат, че Apple Watch от четвърто потомство може да бъде пуснат в продажба още през идващия месец.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР