С разширяването на портфолиото от задвижвания с Plug-in хибридна система

...
С разширяването на портфолиото от задвижвания с Plug-in хибридна система
Коментари Харесай

Новият plug-in модел на BMW дебютира с 292 кс

С разширението на портфолиото от задвижвания с Plug-in хибридна система главните качества на новия състезателен седан на BMW получават нова, изключително новаторска устременост. При новото BMW 330e Седан, което сега се вкарва по пазарите в целия свят, технологията BMW eDrive от най-ново потомство в композиция с четирицилиндров бензинов мотор обезпечава осезаемо покачване на спортния дух, както и още по-интензивно електрическо преживяване при шофиране. Интегрираният за пръв път в модел на BMW сериен XtraBoost покачва систематичната мощ на Plug-in хибридната система до 215 кВт/ 292 кс. За новото BMW 330e Седан са присъщи изключително спонтанните реакции на задвижващата система. Освен това електрическият пробег е повишен с над 50% по отношение на предходния модел. С нулеви местни излъчвания могат да бъдат изминати до 66 км. Разходът на гориво и излъчванията са намалени с над 15% по отношение на предходния модел.

Plug-in хибридната система се състои от двулитров четирицилиндров мотор с технология BMW TwinPower Turbo и мощ 135 кВт/184 кс и електромотор с оптималната мощ от 83 кВт/113 кс. Максималният систематичен въртящ миг, генериран от двата мотора, доближава 420 Нм.

Премиера при новото BMW 330e Седан: XtraBoost за оптималната динамичност


Абсолютна оригиналност при новото BMW 330e Седан е серийният XtraBoost, който обезпечава изключителна динамичност на автомобила. Той може да се задейства в режима SPORT на контрола на шофирането. С XtraBoost при изключително високо натоварване общата мощ на двата мотора от 185 кВт/252 кс за 10 сек се покачва с спомагателни 30 кВт/40 кс. За пръв път при хибриден модел на BMW разполагаем са и оптимално спортна и в това време прецизна характерност на педала на газта, както и характерна стратегия на превключване на осемстепенната трансмисия в това число низходящи превключвания при прекъсване.


Ако да вземем за пример при скорост от 20 км/ч лидерът внезапно подаде цялостна газ, единствено след една секунда новото BMW 330e Седан ще форсира почти двойно по-мощно от автомобил с мотор с вътрешно горене и в границите на 3 сек ще има преднина от една автомобилна дължина. XtraBoost може да се употребява и до най-ниското равнище на заряд на високоволтовата батерия. Тя е разполагаем както при кикдаун, по този начин и в позиция M/S на селектора на трансмисията.

Новото BMW 330e Седан форсира от 0 до 100 км/ч за 5.9 сек. Максималната му скорост е 230 км/ч. Изживяването при шофиране е съпроводено от характерен за модела тон, който обезпечава прочувствена звучност на задвижването и в интериора.

Чисто електрическо шофиране със скорост до 140 км/ч

В режим на шофиране HYBRID новото BMW 330e Седан може да се движи чисто електрически със скорост до 110 км/ч – с 30 км/ч по-бързо спрямо предходния модел. В режим ELECTRIC е допустимо шофиране с нулеви местни излъчвания даже със скорост до 140 км/ч (досега: 120 км/ч). Специфичното за хибрида серийно съоръжение на новото BMW 330e Седан включва и акустична отбрана за пешеходци. При електрически режим на шофиране система от външни високоговорители генерира безподобен, създаден особено за електрифицираните модели на BMW тон.

Електромоторът на новото BMW 330e Седан е интегриран плътно в осемстепенната трансмисия Steptronic. Благодарение на интелигентната структура характерния за хибрида вид на трансмисията е единствено 15 мм по-дълъг от съответните разновидности при моделите на новото BMW Серия 3 Седан с стандартно задвижване. Особено висок коефициент на потребно деяние реализира и генерирането на електрическа енергия посредством рекуперация на спирачната сила, при което електромоторът извършва функционалността на генератор. Заредената по този метод или посредством свързване към електрическата мрежа високоволтова батерия служи и за зареждане на 12-волтова бордова мрежа. По този метод отпада потребността от задвижван от мотора с вътрешно горене генератор, което в допълнение покачва успеваемостта на цялата система.



Високоволтовата батерия на новото BMW 330e Седан е ситуирана под задните седалки, а резервоарът за гориво е позициониран над задната ос. Така вместимостта на багажника на Plug-in хибридния модел е понижена нищожно до 375 литра, като може да бъде увеличена според от потребностите благодарение на разграничената и сгъваема в съответствие 40:20:40 облегалка на задната седалка.

Освен това за Plug-in хибридния модел съвсем без ограничаване се оферират всички спомагателни оборудвания за новото BMW Серия 3 Седан. Като опция на базовия вид новото BMW 330e Седан се предлага и като Модел Advantage, Модел Sport Line, Модел Luxury Line или Модел M Sport. Освен това моделът може да бъде оборудван с Адаптивно М окачване в това число Променливо спортно кормилно ръководство и М Спортна спирачна система. От ноември 2019 година за новото BMW 330e Седан ще се предлага и теглич с електрически сгъваема глава. Допустимият прикачен товар за Plug-in хибридният модел е 750 кг.

Стационарно отопление и стационарна климатизация серийно

Налична е и цялостната гама от новаторски асистиращи системи за усъвършенстване на комфорта и сигурността – от Асистента за шофиране Professional с помощник за завиване и водене в лентата, Асистент за паркиране и помощник за придвижване на заден ход. Серийното съоръжение на новото BMW 330e Седан включва и авансово кондициониране на интериора на автомобила (отопление и охлаждане). Енергията от високоволтовата батерия се употребява и за функционалността стационарно отопление. При ниски външни температури интериорът може да бъде затоплен удобно даже и при ниско равнище на заряд на батерията още преди тръгване. Предварителното кондициониране разрешава и изстудяване на интериора при високи външни температури. При въвеждането на пазара на новото BMW 330e Седан ще бъдат показани нови цифрови услуги, които разрешават още по-атрактивно и удобно зареждане на високоволтовата батерия по време на пътешестване. При избор на една социална станция за зареждане лидерът получава от навигационната система рекомендации за ситуирани наоколо хотели, заведения за хранене, кафенета, както и описи на забележителности или културни институции. Освен това е допустимо посредством Infotainment системата на автомобила да бъде открита наличността на зарядните станции. Тази информация, както и прогноза за заетостта на публичните зарядни станции все още на идването, се споделя с лидера. Освен това в бъдеще е допустимо запазване на зарядните станции за стеснен интервал от време, когато съответния снабдител на инфраструктурата за зареждане поддържа тази функционалност.

От лятото на 2020 година показаната при Plug-in хибридния модел на новия състезателен седан задвижваща технология ще е разполагаем и при новото BMW 330e Туринг. Това значи, че Plug-in хибридната система за пръв път навлиза в портфолиото от задвижвания на Туринг модел на BMW. С тези нови оферти BMW поредно продължава своята моделна атака в региона на колите с електрифицирано задвижване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР