С разпореждане, влизащо в сила веднага, в Кипър се въвеждат

...
С разпореждане, влизащо в сила веднага, в Кипър се въвеждат
Коментари Харесай

Кипър въвежда COVID пропуски във всички видове обществен транспорт

С предписание, влизащо в действие незабавно, в Кипър се вкарват Коронавирус пропуски, удостоверяващи, "че човек не е пропагандатор на коронавирусна зараза ", във всички типове публичен превоз в Кипър, заяви Министерството на превоза на страната, представено от ТАСС.

Удостоверенията, наречени "Сейфпас ", ще се изискват във вътрешноградските и междуградски рейсове, рейсовите автобусни линии към летища и такситата и ще се отнасят до всички пасажери, в това число деца над 12 годишна възраст, които "трябва да могат да дават на упълномощените длъжностни лица документи, играещи ролята на тези удостоверения.

Сред тези документи министърът е показал удостоверение за имунизация срещу COVID-19 с най-малко една доза при изискване, че от деня на имунизация са минали три седмици, уверение за преболедуване на Коронавирус през последните 6 месеца или уверение за "отрицателен резултат от лабораторен или експресен тест за антигени, не по-стар от 72 часа.

За чужденците, пребиваващи в Кипър ще се изисква представянето в "електронна или ръкописна форма " на "Cyprus Flight Pass ", който се попълня преди полет към острова от всеки самолетен пасажер, или карта за слизане на брега за пасажерите на всички круизни кораби. Срокът на деяние на всички упоменати формуляри и карти за неимунизираните е 7 дни, след което ще би трябвало да вършат диагностични проби на острова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР