С разпореждане от днес съдията, на когото бе разпределено делото

...
С разпореждане от днес съдията, на когото бе разпределено делото
Коментари Харесай

Първи отвод по делото срещу прокурора , обвинил Пепи Еврото

С предписание от през днешния ден съдията, на който бе разпределено делото против прокурор Константин Сулев, се води от разглеждането му.

Прокурор Константин Сулев е предаден на съд за длъжностно закононарушение, с което желал да защищити някогашния основен прокурор Иван Гешев и да навреди на Петьо Петров - Еврото и неговия приближен чиновник Кристиян Христов.

Мотивите на съдията по делото са, че като работещ в Софийския областен съд (към момента съдията е командирован от районния в градския съд) той е бил в колегиални връзки с подсъдимия, както и че е налице другарство в персонален проект.

За да бъдат избегнати каквито и да е подозрения по отношение на безпристрастността на съдията, той се самоотвежда от разглеждане на делото. Предстои на инцидентен принцип да бъде определен нов съдия-докладчик.

Константин Сулев е бил е прокурор в Специализираната прокуратура, където е работил със съдии от Специализирания углавен съд. Голяма част от тях в този момент правораздават в Софийския градски съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР