С разпореждане на премиера Николай Денков Българската армия ще се

...
С разпореждане на премиера Николай Денков Българската армия ще се
Коментари Харесай

Кабинетът изпраща части на армията в засегнатите от наводненията райони

С предписание на премиера Николай Денков Българската войска ще се включи в напъните за превъзмогване на следствията от наводнението в Берковица, заяви държавната осведомителна работа. След в града - в границите на по-малко от две седмици, са наводнени над 150 къщи, разрушени са пътища и улици, отнесени са коли, а нощес беше оповестено бедствено състояние. На място работят четири екипа на пожарната.

Военнослужещите ще окажат нужната помощ със профилирана техника, като ще оказват помощ за разчистване на най-засегнатите региони на града. Премиерът е в непрекъснат контакт с министъра на защитата Тодор Тагарев и началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.

По предписание на министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков екипи на Областно пътно ръководство - Монтана, също се включват в дейностите по преодоляване на усложнената конюнктура в Берковица. Екипи на службата ще правят наблюдаване и на стената на бент. " Мишковец " в землището на обитаемото място поради нарасналото равнище на водоема.

След проливен дъжд беше наводнено и ботевградското село Врачеш, където работят пет екипа на дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

За през днешния ден Националния институт по метеорология и хидрология разгласи оранжев код за поройни дъждове в осем области, като още веднъж измежду тях са тези, в които са засегнатите от наводнението обитаеми места - Монтана и София-област. Останалите са Ловеч, Враца, Видин, Благоевград, Перник и Кюстендил. Жълт код е разгласен за София-град и областите Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Габрово, Велико Търново и Плевен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР