С разпореждане на председателя на парламента Росен Желязков на извънредно

...
С разпореждане на председателя на парламента Росен Желязков на извънредно
Коментари Харесай

Избират управител на БНБ на извънредно заседание на НС във вторник

С предписание на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков на изключително съвещание във вторник (18 юли) от 13:00 часа Народното събрание ще избира шеф на Българска народна банка. Това разгласи в края на днешното пленарно съвещание председателстващият го Росица Кирова.

За поста ще се борят Димитър Радев, номиниран от ГЕРБ-СДС и Любомир Христов, повдигнат от „ Възраждане “.

По-рано през днешния ден (в петък) от „ Българска социалистическа партия за България “ оповестиха, че отдръпват кандидата си Николай Каварджиклиев по негово искане. Не желаем да участваме в авансово подреден мач, изясни решението на социалистическата партия водачът ѝ Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание.

Димитър Радев се срещна в сряда с представители на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ), след което съпредседателят на парламентарната група Кирил Петков разгласи пред публицисти, че ще поддържат Радев.

Кандидатите за гуверньор имат през днешния ден чуване от бюджетната комисия на Народното събрание.

На изключителното съвещание във вторник депутатите ще продължат с второто четене на промени в Закона за пазарите на финансови принадлежности. Те ще прегледат, още веднъж на второ гласоподаване, и промени в Закона за българските персонални документи.

Избор на непрекъснати делегации на Народно събрание в интернационалните делегации, също е точка от програмата. В дневния ред е очакван и парламентарен надзор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР