С разпити на свидетели продължава дело за влаковата катастрофа в

...
С разпити на свидетели продължава дело за влаковата катастрофа в
Коментари Харесай

Управителят на „Булмаркет“: Причината за катастрофата в Хитрино е неизправна стрелка

С разпити на очевидци продължава дело за влаковата злополука в Хитрино от 10 декември 2016 година.
Обвиняеми са двамата машинисти, управлявали дерайлиралия трен край Хитрино. Димитър Михнев и Радослав Петков ще дават отговор за гибелта на 7 индивида и 14 потърпевши.
Първото съвещание на съда по делото бе разпоредително и на него като частни обвинители бяха конституирани всички потърпевши и близки на починалите. Те са общо 29 наследници на 7-те починали и 14 души, които са ранени при случая.Започна второто съвещание по делото за ХитриноЕдин от разпитаните през днешния ден бе шефът на компанията транспортьор "Булмаркет " Станко Станков. Пред публицисти той съобщи, че поддържа заключението на частната експертиза, която е извършена по искане на компанията. Според нея повода за злополуката в Хитрино е неприятният стоманен път.
"Експертизата е направена от лица с голям опит в сходни произшествия. Тяхното изрично умозаключение е, че не скоростта е причина за злополуката. Причината, съгласно специалистите., е или незаключена стрелка, или счупена стрелка ", сподели той.Незаключена стрелка на релсовия път предизвикала нещастието в Хитрино?Станков уточни, че цялата комбинация, в това число двата локомотива и 2 вагона минават без проблеми по стрелка №1 и на стрелка №5, която е със същия радиус като стрелка №1 се раздира на шестия вагон.
"Не е допустимо един вагон да се движи по два коловоза. Шестият вагон се е движил с първата си колоос на трети коловоз, а с втората си колоос на 4 коловоз, няма по какъв начин при този метод на придвижване на два разнообразни коловоза да не се стигне до дерайлиране “, съобщи Станков.
Управителят на "Булмаркет " добави, че компанията има опция да обезщети исковете, заведени против нея от поданици на Хитрино, "в рационални параметри ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР