С разпит на свидетели започна съдебното следствие по дело за

...
С разпит на свидетели започна съдебното следствие по дело за
Коментари Харесай

Съдят 19-годишен, опитал да убие пенсионер за 2 кутии цигари

С разпит на очевидци стартира правосъдното разследване по дело за обир, съпроводен с опит за ликвидиране. Подсъдим е 19-годишният Стивън С. от село Росица, против който е повдигнато обвиняване за това, че през нощта на 12 август 2017г. е лишил от 79-годишен мъж от същото село две кутии цигари, като използвал за това мощ. Грабежът бил съпроводен с опит за ликвидиране, твърди прокуратурата.

Според обвинителния акт, младежът влезнал в дома на пострадалия и му нанесъл голям брой мощни удари по главата и тялото. След побоя потърпевшият останал да лежи на пода в дома си, а подсъдимият взел намиращите се на масата две кутии цигари, едната от които била на половина празна и защото не съумял да открие пари си тръгнал. В хода на следствието било открито, че общата стойност на отнетите посредством приложимост на мощ движимости възлиза на 7.35 лв..

Възрастният мъж бил открит на сутринта от негов роднина, който го разкрил на пода оцапан с кръв и неконтактен. В доста тежко положение потърпевшият бил признат за лекуване в добричката болница. Според направената в хода на следствието съдебно-медицинска експертиза, в резултат на побоя животът на възрастния мъж е бил в действителна заплаха и той е оживял единствено с помощта на оказаната му навременна високоспециализирана здравна помощ. През септември потърпевшият бил изписан от болница и настанен в приют, където последователно почнал да се възвръща. По време на досъдебното произвеждане обаче мъжът е умрял, като причина за гибелта му била заболяване - неочаквана сърдечна гибел.

Двама наследници на потърпевшия са конституирани като частни обвинители и цивилен ищци в процеса. Съдът позволи за взаимно разглеждане с наказателното дело предявените от тях цивилен искове в размер на 2400 лева и 3799.26 лева, представляващи обезщетение за породени от действието на подсъдимия имуществени вреди, дружно с лихвите и сторени по делото разходи.

Делото се гледа от уголемен правосъден състав от двама съдии и трима правосъдни заседатели, защото подсъдимият е упрекнат в закононарушение, за което се планува наказване отнемане от независимост за период от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР