С разпит на свидетели започна делото за заличаване на регистрацията

...
С разпит на свидетели започна делото за заличаване на регистрацията
Коментари Харесай

Протест в СГС заради делото за заличаване на партия ”Възраждане”

С разпит на очевидци стартира делото за изтриване на регистрацията и закриване на партия „ Възраждане “. От прокуратурата настояват, че са открити голям брой нарушавания при учредяването на групировката, като за учредители са вписани хора, които действително не са участвали, заяви БНР.
Един от юристите на Възраждане Петър Петров отхвърли обвиняванията:

„ Може ли да ви уточня, че така наречен обвиняване за мъртви души досега е единствено едно голословно изказване от страна на прокуратурата, неподкрепено с никакви доказателства по делото “.

Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов разгласи, че върху деятели на групировката и разпитаните очевидци е оказван психически напън и те са били заплашвани, а партията е обект на политическа принуда. Той не изключи и усилване на репресията:

„ Тъй като това е политическа поръчка, можем да чакаме и други неща. Можем да чакаме арести, можем да чакаме и похищения върху нас. Очакваме, тъй като нас ни ръководят хора, които не се свенят да употребяват прокуратурата като политическа бухалка и като инструмент на проведената престъпност “.

Следващото съвещание по делото ще се организира на 8 февруари с разпит на още очевидци. Успоредно с процеса се организира и митинг на последователи на „ Възраждане “ в отбрана на партията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР