С разпит на свидетели започна делото срещу председателя на заличеното

...
С разпит на свидетели започна делото срещу председателя на заличеното
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Подпалвачът Ламбе застава срещу Любчо Георгиевски в съда в Битоля

С разпит на очевидци стартира делото против ръководителя на заличеното съдружие Културен център " Иван Михайлов " - Битоля Любчо Георгиевски " за  разпространяване на расистки и ксенофобски материали по електронен път ". Сред очевидците на прокуратурата беше и наказаният за палежа на Културния център " Иван Михайлов " в Битоля Ламбе Алабаковски. Това заяви пред Lupa.bg Виктор Стоянов от фондация Македония ". 



Обвиненията по това дело са две - за език на ненавист и за разпространяване на ксенофобия и расизъм посредством постове във Facebook страницата на сдружението.

" Любчо Георгиевски е съден, че възхвалява делото на Ванче Михайлов, който се е борил за освобождението на Вардарска Македония. Делото му не опонира на главните европейски полезности. Той е желал независимост. Все едно да заклеймим героизма на Левски ", разяснява Виктор Стоянов.

Любчо Георгиевски се появи в съда с тениска с лика на революционера. Той беше съпроводен от свои симпатизанти. 

В началото на съвещанието юристът на Георгиевски е изискал да му бъдат предоставени доказателствата по обвиняването против Любчо Георгиевски, защото това не е направено до момента.



По думите му това, с което се е срещнал авансово, са цитати на Иван Михайлов, изложени в пространствата на Културния център, " което е разумно, доколкото сдружението носи неговото име и към този миг е било публично записано ". Що се отнася до изявленията на Фейсбук страницата на сдружението, съгласно юрист Рауфи става дума за мнения от разнообразни хора, които като админ Георгиевски не би могъл да попречи да бъдат писани.

Тъй като прокурорът, който упреква Любчо Георгиевски, има по график още едно дело през днешния ден, правосъдното съвещание бе прекъснато и отсрочено за 5 октомври. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР