С разпит на свидетели в Районния съд в Шумен днес

...
С разпит на свидетели в Районния съд в Шумен днес
Коментари Харесай

Дело за купуване на гласове тръгна в Шумен

С разпит на очевидци в Районния съд в Шумен през днешния ден се състоя второ съвещание по дело за пазаруване на гласове. Подсъдимият С.С. е упрекнат, че на парламентарните избори през октомври предходната година предложил на петима души по 20 лв. да гласоподават за избрана политическа партия.

Според обвиняването обвиненият е дал парите на Красимир Рашков, по прякор Чопъра, той и още четирима членове на неговото семейство да упражни правото си на глас против възнаграждение.

Пред съда през днешния ден бяха разпитани трима от ромската фамилия, гласовете на които, съгласно обвиняването, Рашков е изтъргувал, защото другите били в чужбина.

Свидетел по делото бе и служител на реда от бранш „ Противодействие на престъпната престъпност " към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен. Той даде точни сведения за това по какъв начин и къде Рашков е получил парите за купения избор, по тази причина по какъв начин още четирима от роднините му, като назова и първите им имена, са получили полза да гласоподават за политическа партия, като всеки е трябвало да получи по 20 лв. - общо 100 лв.. Разпитана беше и продавачката и притежател на магазин, в който Рашков е направил съгласно показанията ѝ покупка. Според нея той е направил " единственото заплащане за деня с банкнота от 100 лева, привечер, на смрачаване, като закупи цигари, мисля “. После, по предписание на полицията, са гледани и камерите от магазина при покупката, като тук-там видеозаписът е прекъсвал, сподели още дамата.

Разпитан бе и представител на компания, която е отдала чартърен кола на обвинения по делото, която той не е върнал на 3 октомври м.г. и се е наложило да я потърсят по инсталирания в нея джипиес. Намерили я след дни на паркинг зад казино на Руски монумент. Ползвателят не е подписал контракт за прилагане, защото и различен път се е случвало да наеме кола чартърен, без да съобщи крайния период за използването ѝ, добави представителят на компанията.

На идващото съвещание се чака да бъдат разпитани и останалите двама съществени очевидци от ромската фамилия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР