С разнообразни маневри откакто е на власт, служебното правителство се

...
С разнообразни маневри откакто е на власт, служебното правителство се
Коментари Харесай

ДБ: Служебният кабинет се опитва да върне Газпром с разнообразни маневри

" С разнородни маневри откогато е на власт, служебното държавно управление се пробва да върне " Газпром " като главен снабдител на синьо гориво за България. То освен рискува да остави страната без сигурни доставки през зимата, само че и да я сложи още веднъж според от Кремъл, който употребява износа на енергосуровини като политическа бухалка ".

Това се споделя в позиция на " Демократична България ", откакто през вчерашния ден от кабинета оповестиха, че ще вземат единствено един от 7-те танкера с полутечен газ.

" Служебният кабинет се опита да заблуди българските жители с пазаруването единствено на един от резервираните от България седем танкера с полутечен газ, за да се сътвори схващане, че няма други други възможности и най-после да се принудим да се обвържем още веднъж с " Газпром ". В последните две седмици държавното управление проточи договарянията с Турция за обезпечаване на терминали за полутечен газ, през които да получим количествата от танкерите на американската компания Cheniere ", се споделя още в позицията на Демократична България.

Подчертава се и че с дейностите и бездействието си служебният кабинет " връзва ръцете " и на идващото постоянно държавно управление.

От обединението упорстват служебното държавно управление в незабавен порядък да резервира слотове на гръцкия терминал за ноември и декември, в това число след рамково съглашение за взаимност за потреблението на терминала.

Друго искане е да се подписа съглашение с Турция за междусистемно свързване, тъй че България да може да внася полутечен газ когато и да е, както и да подписа контракт за доставки на полутечен газ за най-малко 12 месеца, с цел да се подсигурява потреблението в България, даже при цялостно прекъсване на съветския газ за Европа тази зима.

От Демократична България показват и още едно незабавно деяние - издаването на акт 16 на интерконектора с Гърция, с цел да получим евтиния азерски газ по нея преди началото на отоплителния сезон.

Да се потърси опция за суапови покупко-продажби за импорт на природен газ от Алжир, в това число посредством експорт на зърно, както и за проект за компенсиране на битовите консуматори и на бизнеса поради високите цени на газа, се споделя още в позицията.

Ето и цялостния текст на позицията:

С разнородни маневри откогато е на власт, служебното държавно управление се пробва да върне “Газпром ” като главен снабдител на синьо гориво за България. То освен рискува да остави страната без сигурни доставки през зимата, само че и да я сложи още веднъж според от Кремъл, който употребява износа на енергосуровини като политическа бухалка.

Служебният кабинет се опита да заблуди българските жители с пазаруването единствено на един от резервираните от България седем танкера с полутечен газ, за да се сътвори схващане, че няма други други възможности и най-после да се принудим да се обвържем още веднъж с “Газпром ”. В последните две седмици държавното управление проточи договарянията с Турция за обезпечаване на терминали за полутечен газ, през които да получим количествата от танкерите на американската компания Cheniere.

С дейностите и бездействието си служебният кабинет връзва ръцете и на идващото постоянно държавно управление, което може да проработи най-рано при започване на ноември. То няма да има задоволително време да договаря количества газ за попълване на недостига при към този момент почнал зимен сезон и по-тежки пазарни условия.

“Демократична България ” упорства служебното държавно управление да стартира същински да отстоява българските национални ползи, а не непознати, и в незабавен порядък да направи следното:

- Да резервира
слотове на гръцкия терминал за ноември и декември, в това число след рамково съглашение за взаимност за потреблението на терминала;

- Да подписа съглашение с Турция за междусистемно свързване, тъй че България да може да внася полутечен газ по всяко време;

- Да подписа контракт за доставки на полутечен газ за най-малко 12 месеца, с цел да се подсигурява потреблението в България даже при цялостно прекъсване на съветския газ за Европа тази зима.

- Да издаде акт 16 на интерконектора с Гърция, с цел да получим евтиния азерски газ по нея преди началото на отоплителния сезон и по този начин да се подсигурява поевтиняването на газа и парното;

- Да потърси от Алжир опция за суапови покупко-продажби за импорт на природен газ, в това число посредством експорт на зърно;

- Да приготви проект за компенсиране на битовите консуматори и на бизнеса поради високите цени на газа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР