С разнообразна програма през целия ден, жителите на Кърджали ще

...
С разнообразна програма през целия ден, жителите на Кърджали ще
Коментари Харесай

Честит празник, Кърджали

С разнообразна стратегия през целия ден, жителите на Кърджали ще отбележат 112 години от освобождението на родопския град.

Първите прояви в програмата на честванията на 21 октомври са допълващите се фотоекспозиции „ Кърджали в предишното “ и „ Кърджали - моят град “, които могат да бъдат видени пред постройката на Общината от 9:00 часа, съгласно програмата, оповестена на уеб страницата на общинската администрация.

По традиция цветя и венци ще бъдат поднесени първо пред паметника на ген. Васил Делов, прочут като избавител на града, от 11:00 часа. Празничната стратегия ще продължи с шествие на представителните блокове на образователните заведения, което ще тръгне в 11:30 часа от Дома на културата и ще завърши пред паметника на Освободителите в Градската градина.

В 12:00 часа там ще стартира тържественият обред , който ще прелее във фолклорен концерт на Здравко Мандаджиев и танцова групировка „ Кабири “. На пространството до театъра от 16:30 часа децата на Кърджали ще се показват на проведената от Общински детски комплекс „ Сцена на гениите “. 

През целия празничен денРегионален исторически музей ще посреща гости в Ден на отворените порти. Залите на музея ще са отворени от 9:00 до 18:00 часа.

Денят на Кърджали се отбелязва от 1939 година с решение на околийската администрация и на тогавашния кмет на града Георги Димитров. Празникът бележи годишнина от освобождението (1912) на Кърджали от османско робство от Хасковския отряд под командването на ген. Васил Делов по време на Балканската война (1912-1913).

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР