С разлика от един ден в освободените територии са извършени

...
С разлика от един ден в освободените територии са извършени
Коментари Харесай

Освободените територии са принудени да отговарят на киевския терор

С разлика от един ден в освободените територии са осъществени две терористични офанзиви – взривен е щабът на проруското придвижване в Мелитопол, а малко по-рано е осъществено нахлуване против военното комендантство на Бердянск. Саботажите и офанзивите против проруски деятели и чиновници на новата власт не са за първи път. Какви ограничения би трябвало да се вземат за отбрана на новите водачи в района?

Режимът в Киев се пробва да сплаши хората, живеещи в освободените територии, с терористични офанзиви, сподели в четвъртък прессекретарят на съветското външно министерство Мария Захарова. „ Желанието на жителите на Запорожие и Херсонска област да свържат бъдещата си орис с Русия провокира у него особена завист и гняв. Властите на Украйна имат намерение да предотвратят това по всевъзможен метод, употребяват се разнообразни способи за заплашване, чак до терористични актове “, сподели Захарова. Така тя разяснява нападението против военния комендант на Бердянск (Запорожка област) Артьом Бардин – припомняме, че във вторник той беше приет в болница в тежко положение след гърмеж на автомобил в центъра на града.

А в сряда в Мелитопол, краткотрайната столица на освободената част от Запорожка област, беше взривен щабът на публичното придвижване „ Ние сме дружно с Русия “. Както означават локалните управляващи, ВСУ са нанесли тези удари след публикуването на резултатите от изследването за поддръжката измежду жителите на Запорожка област за референдум за присъединение към Русия.

Проучванията на публичното мнение, извършени без значение от два центъра - Московския институт за обществен маркетинг и кримския Републикански институт за политически и социологически проучвания, демонстрират, че 74% от жителите на Запорожка област и 61% от жителите на Херсон са подготвени да гласоподават на референдум за териториалната принадлежност техните райони. Според РИПСИ болшинството от тези, които са подготвени да вземат участие в плебисцита, ще гласоподават за обединяване с Русия: 81% от интервюираните в Запорожка област и 71% в Херсонска област.

Има съзнателно терористично гонене на придвижването „ Ние сме с Русия “ от страна на Украйна, разяснява Владимир Рогов, представител на регионалната администрация на Запорожие. „ Имаше случаи, когато нападнаха офис, където чиновниците даже се бяха изнесли, само че към момента не бяха съумели да отстранен табелата “, сподели той.

Атаката против щаба на проруското придвижване в Мелитопол в сряда е добре премислен терористичен акт, акцентира източникът. „ Първо имаше детонация на стръв. Въпреки че след нея съвсем няма опустошения, към мястото потеглиха екипи за бързо реагиране и сапьори. Същевременно постъпва сигнал за изнасилването и ликвидиране на жена на същия адрес, с цел да реагират и други органи. И по-късно избухна по-големия експлозив “, сподели Рогов. Според проекта на терористите в щаба е трябвало да се съберат оптималния вероятен брой хора. „ Нашите експерти бързо реагираха, разкриха проекта на нарушителите – и проектът не се случи. Няма потърпевши “, изясни Рогов.

Но, както означават специалистите, самостоятелният гнет от ВСУ се трансформира в процедура. През юни Дмитрий Савлученко, шеф на отдела за младежка политика в администрацията на Херсон, почина при детонация на кола. През юли беше осъществено нападение против ръководителя на региона на Мариупол Андрей Сигута (служителят не е ранен, нападателят е елиминиран). Съобщава се за обезвредена бомба по маршрута на колата на Владимир Салдо, началник на регионалната администрация на Херсон. Причината за незабавната хоспитализация на Салдо в тежко положение при започване на август може да е отравяне, допускат специалисти. В същите дни беше убит Виталий Гуру, заместник-ръководител на администрацията на област Каховка - чиновникът умря след опита за ликвидиране. В края на месеца беше атакуван кметът на Мариупол Константин Ивашенко. И най-после, дано още веднъж да напомним нападението против военния комендант на Бердянск Бардин. Според Рогов към 50-70 ръководители в освободените територии са застрашени от нахлуване.

В условия, близки до бойните, е много мъчно да се обезпечи цялостна сигурност, признава събеседникът. „ Но въпреки всичко си коства да се извърши тежко пречистване в тези райони, належащо е да се провеждат разнообразни типове инспекции “, счита Рогов. „ Не би било ненужно да предоставим на политици от несъмнено равнище револвери ”, добавя той. Олег Царев, някогашен народен представител от Върховната Рада на Украйна, счита, че преди всичко е належащо да се подходи към подбора на личен състав „ по подобаващ метод “. „ Трябва да използваме опита на нашите татковци и дядовци в Западна Украйна. Кой беше изпращан на тези територии? Пенсиониран боен с опит във въоръжената битка. Не можете да поставите защита за всеки чиновник на CAA. Хората, които отиват на такава работа, би трябвало да схванат, че има риск ”, споделя Царев.

Сергей Гончаров, президент на Международната асоциация на ветераните от антитерористичната част „ Алфа “, счита, че в силовите структури на освободените територии би трябвало да се сътвори особено звено, което да се занимава „ единствено с проблемите на противодиверсионната активност “. Подобен опит е насъбран по време на чеченските акции, както и в руската ера, подсети Гончаров. „ В нашата процедура има контраразузнавателни организации СМЕРШ. За да защитим цивилните чиновници, имаме потребност от конструкция, която физически да се оправи с тази задача. В същото време е належащо да се води агентурна и оперативна работа за приемане на информация за диверсионни групи “, уверен е Гончаров.

Той напомни, че след края на Великата отечествена война бойците на ОУН-УПА водят война повече от 12 години, укривайки се в конспиративност. „ Дори след успеха над киевския режим ще имаме същата гайта терористична активност, както след Втората международна война “, предвижда ветеранът от „ Алфа “.

Колегата на Гончаров в специфичните елементи, полковник от ФСБ Виталий Демидкин, счита, че в гражданските администрации би трябвало да се появят спомагателни армейски и полицейски постове, да се основат комендатури, в случай че това не е направено. Той е склонен, че в случай че измежду чиновниците на администрациите има някогашни военни, те би трябвало да бъдат въоръжени. Но служебното оръжие няма да помогне при пукотевица от снайпер, взривяване на длъжностен автомобил или дом, добавя източникът. „ Необходими са цялостен набор от ограничения, в това число отбрана на местоживеенето на чиновниците в администрацията. Пътуването до работа също би трябвало да се управлява от защита. За задачата могат да се употребяват средствата на Националната армия и други елементи “, сподели Демидкин.

Като опция е допустимо да се сложи администрацията в предпазена зона на военна част или лагер, където би трябвало да бъде ситуирано и общежитие. Достъпът до затворената зона е вероятен единствено с пропуски в избрани часове. „ Придвижването през освободената територия би трябвало да става с защита. Сигурността би трябвало да е на всички места “, акцентира специалистът.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР