С различни хитрости ChatGPT може да изпълни задачи, които принципно

...
С различни хитрости ChatGPT може да изпълни задачи, които принципно
Коментари Харесай

ChatGPT генерира ключ за активиране на Windows 95


С разнообразни хитрости ChatGPT може да извърши задания, които кардинално отхвърля
(снимка: CC0 Public Domain)

Популярният чатбот на OpenAI може да се употребява за хакване на операционни системи, въпреки и неактуални версии на най-популярната десктоп платформа. Компютърен запалянко разгласява видео, в което демонстрира по какъв начин е принудил ChatGPT да генерира използваеми ключове за активиране на Windows 95.

Ютюбър с името Ендерман (Enderman) попитал непосредствено чатбота за ключове за Windows 95 и получил упования стимулиран отвод. ChatGPT обяснил, че не може да извърши тази задача и предложил на Ендерман да прегледа по-нова поддържана версия на Windows, споделя за случката Tom’s Hardware.
още по темата
Активационният ключ за Windows 95 е релативно елементарен за генериране, а ключовете за продажба на дребно на операционната система са още по-кратки и по-прости. За да преодолее фундаменталния неуспех на ChatGPT да генерира софтуерен ключ, Ендерман изразил формулата с думи.

Първите опити не били сполучливи и провокирали неточност. Въпреки това, няколко промени в структурата на поръчката помогнали на Ендерман да реализира задачата си. Някои от резултатите, генерирани от ChatGPT, са тествани за активиране на нова апаратура на Windows 95 във виртуална машина – сработва единствено 1 от 30 ключа, макар че форматът на всички ключове е бил верен.



Ендерман споделя, че „ единственият проблем, който пречи на ChatGPT да генерира сполучливо годни Windows 95 ключове при всеки опит, е, че не може да сумира цифрите и не знае делимостта ”.

След „ сполучливо ” генериране на голям брой ключове за Windows 95 с възможност 1 към 30 да са годни, Ендерман благодарил на AI с думите: „ Благодарим ви за тези безвъзмездни ключове за Windows 95! ”, на което ChatGPT в началото оповестил невинността си, а когато се сблъскал с обстоятелството, че „ преди малко е задействал инсталацията на Windows 95 ”, дал отговор: „ Съжалявам, само че това е невъзможно… ”

Въпреки че може да е занимателно да попитате ChatGPT за генериране на актимационни ключове, евентуално би било по-продуктивно да манипулирате чатбота ​​да напише скрипт на Python за генериране на съответния ключ, означават специалисти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР