С разхлабването на мерките и връщането към нормалното, от МВР

...
С разхлабването на мерките и връщането към нормалното, от МВР
Коментари Харесай

ОТ МВР с важна новина, която касае всички българи ВИДЕО

С разхлабването на ограниченията и връщането към естественото, от Министерство на вътрешните работи чакат растеж на престъпността. Най-големите опасения на полицията са свързани с битовата престъпност, изключително в отдалечените обитаеми места, където възрастните постоянно стават жертви на похищения. Именно по тази причина, в Пловдивско дават обещание денонощното наличие на полицейски патрули, оповестява Нова телевизия.

Първото обитаемо място, което попадна във фокуса на полицията, е карловското село Певците. В него живеят 600 души, най-вече възрасти хора, останали сами, без деца.

Последната кражба е от вкъщи на 75-годишната Донка Кинатова. Крадците влезнали, до момента в който старата жена отишла до магазина. „ Най-много се опасявам от обири, гладни са “, споделя тя.

Освен патрулите, ще се включат и чиновници на престъпна и охранителна полиция. „ Очакваме хората да тръгнат и да има по-големи нападения и домови обири. Влизат при самотно живущи, ограбват цялата къща. Има къщи, в които не живеят вътре хора и те това чакат “, съобщи комисар Виктор Празов - шеф на „ Охранителна полиция “- Пловдив.

Според кмета на Певците Богдан Богданов единственият метод да се накарат нарушителите да се опасяват е да има полицейски контрольор в селото. „ Като квартален, той да бъде тук, на локално равнище и непрекъснато да участва, с цел да може във всеки един миг да може да реагираме “, разяснява той.

Полицията стартира интервенция и по защита на селскостопанската продукция, изключително в този момент в сезона на розобера. После ще пази и реколтата от череши. Засилен надзор ще има и на пунктовете, където ще се прави и изкупуването на продукцията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР