С разговори с ГЕРБ-СДС започна серията срещи на контактната група,

...
С разговори с ГЕРБ-СДС започна серията срещи на контактната група,
Коментари Харесай

ГЕРБ: Ще положим усилия за намиране на диалог, дано другите партии проявят отговорност

С диалози с ГЕРБ-СДС стартира серията срещи на контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

След срещата от ГЕРБ-СДС заявиха, че ще положат всички старания за намиране на разговор сред партиите в Народното събрание и се надяват някои от политическите сили да премислят позициите си.

„ Говорихме за тематиките на България, за провокациите на рецесията, в това число и пред законодателния развой и въпроса ще има ли Народно заседание и ще поставим ли всички старания за сформиране на държавно управление. Ако това зависи от нашата парламентарна група, ние тези старания ще ги поставим до дъно. Надявам се в идващите часове и дни някои от другите парламентарни групи да премислят позицията си. Включително и през последните три дни стана ясно, че би трябвало да се търсят решения, почиващи на разсъдъка “, съобщи Атанасова.

„ Непрекъснато се случва партиите в Народното събрание да трансформират позициите си и да излизат с нови. Надявам се да проявят отговорност. Ако можехме да създадем ръководство сами, щяхме да го създадем, само че гласоподавателят по този начин ни е подредил. Залогът е огромен. Залогът е българската политическа система и българските жители да имат пред себе си явен път за излаз от рецесиите, които се натрупват “, съобщи след срещата Даниел Митов.

Томислав Дончев съзря еволюция в политическите партии през последните дни и също насочи апел за отговорност. Изтъкна, че от ГЕРБ-СДС по никакъв метод няма да си разрешат държавно управление, формирано въз основата на аритметично болшинство. Дали са склонни да поддържат държавно управление с различен мандат, Дончев разяснява по този начин:

„ Ако първият не е събрал задоволително поддръжка от втория, третия и петия, каква е политическата логичност петият да желаят съдействие с първия? Това не значи „ не “, нищо не значи, рано е “, съобщи Дончев./Tribune.bg
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР