С разгърнато знаме и Слава Украйна бежанки от войната посрещнаха

...
С разгърнато знаме и Слава Украйна бежанки от войната посрещнаха
Коментари Харесай

Еврокомисар иска да подкрепим с оръжие Украйна

С разгърнато знаме и " Слава Украйна " бежанки от войната посрещнаха през днешния ден изпълнителния заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за стопанската система в полза на хората Валдис Домбровски.

Той е в България във връзка 1 година от нашествието на Русия в Украйна и посети филантропичния център на сдружението на украинските организации в България " Мати Украйна " в столицата.

" Европейският съюз застана твърдо зад Украйна и ще поддържаме курса, до момента в който страната завоюва войната ", сподели той пред медиите.

Европа е приела 4 млн. украински бежанци, 50 000 са в България, даде информация еврокомисарят.

По думите му Европейски Съюз ще продължава да дава финансова помощ за Украйна, само че той изиска и военна поддръжка от всяка страна-членка, в това число и България.

" Доставени са оръжия, нужни са още муниции и непрекъсната военна поддръжка, всички страни би трябвало да дават оръжие за завършек на войната ", разясни Дамбровски.

Посланикът на Украйна в България Виталий Москаленко също бе на място в филантропичния център. " Украйна няма да загуби войната, само че би трябвало да се поддържа страната с военна техника за независимост ", удостовери и той.

На негово място до дни ще пристигна идващ дипломат. От него Москаленко изиска да работи в посока победа и България да спомага до цялостно освобождение на всички окупирани територии.

Председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев акцентира, че общината поддържа освен този център за поддръжка, само че и останалите на територията на София.

Осигурен е превоз за бежанци, места за настаняване, безвъзмезден градски превоз, интеграция в учебните заведения, търси им се работа, основани са наставнически кооперативи за най-малките и " за благополучие има нестихваща вълна от съпричастност и доброволци ".

В столичния център " Мати Украйна " през днешния ден имаше бежанки, избягали от войната. Със сълзи на очи някои от тях развяха знамето. Момичетата са от Буча, Харков и Мариупол. В центъра се виждаха и картини, нарисувани от бягащите, с алено кървави букви изписано: " Не на съветския гнет ".
 България би трябвало да одобри еврото, с цел да бори хибридната война на Русия
България би трябвало да одобри еврото, с цел да бори хибридната война на Русия

Европейски Съюз уверено поддържа Украйна във войната й за териториална целокупност против съветската агресия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР