С разгърнати чертежи на масата, проблемите пред проекта за Околовръстен

...
С разгърнати чертежи на масата, проблемите пред проекта за Околовръстен
Коментари Харесай

Ще може ли да се осъществи проекта за Околовръстен път на Пловдив?

„ С разгърнати чертежи на масата, проблемите пред плана за Околовръстен път на Пловдив се вземат решение доста по-лесно. “

Това съобщи заместник-министърът на районното развиване Николай Найденов на четвъртата подред работна среща на институциите, имащи отношение към реализирането на обекта. Домакин на съвещанието през днешния ден в Пловдив беше кметът на Пловдив Костадин Димитров. В него участваха инж. Йордан Вълчев, член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “, регионалният шеф доктор инж. Илия Зюмбилев, кметът на община Родопи Павел Михайлов, представители на проектантите, специалисти от АПИ и регионалната администрация, и други.

Заместник-министърът Найденов акцентира, че години наред нищо не е правено по плана и в обособените му елементи е доста изостанал , а за разрешаването на проблемите в този момент се работи взаимно с други министерства и държавни институции.

Проектът за Подробен организационен проект – Парцеларен проект за ново трасе (югоизточно от Пловдив) по направлението на път II-56 – от пътен възел „ Скобелева майка “ на север до построеното кръгово кръстовище с „ Асеновградско шосе “ на юг е импортиран за разглеждане в Национална компания „ Железопътна инфраструктура “.

Очаквам скоро да бъде координиран от тях , по-късно ще бъде импортиран за утвърждение от Басейнова дирекция в Пловдив и Министерството на околната среда и водите, уточни заместник-министърът. Той изясни, че по-късно планът ще бъде показан и пред Националния експертен съвет по устройство на територията . Нужно е да бъдат осъществени и отчуждителни процедури, като крайната цел е издаването на разрешението за строителство. Няма по какъв начин да стартира създаване, без значение, че има определен реализатор и обезпечено финансиране, без позволение за градеж и съвършена документи. Това важи за цяла България и за всички пътища и здания, акцентира заместник-министър Найденов.

Околовръстният път на Пловдив е извънредно значим , тъй като икономическото развиване на града и района върви с бързи темпове и може да се каже, че тук това е икономическото сърце на България . Ежедневният трафик е доста тежък, строителството би трябвало да е според закона, само че е нужно да се форсира темпото, сподели доктор инж. Илия Зюмбилев, регионален шеф на област Пловдив.

„ Проектът е разграничен на три елементи. Имаме една част, за която има определен реализатор и финансиране и е доста значимо в нея допустимо най-скоро да стартира строителството. И в тази посока са ориентирани нашите старания “ , съобщи кметът на града Костадин Димитров.

Инж. Йордан Вълчев, член на УС на АПИ, показа пред участниците по какъв начин могат да бъдат направени връзките сред Околовръстния път с прилежащите територии и заложените планови скорости. Обсъдени бяха и пътните връзки с индустриалните зони към Пловдив, други урбанизирани парцели и обработваемите аграрни земи.

Следващата работна среща е на 23 април в Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР