С ръка върху здрав монголски кон, американският министър на отбраната

...
С ръка върху здрав монголски кон, американският министър на отбраната
Коментари Харесай

Пентагонът срещу Китай и Русия пое юздите на здрав монголски кон

С ръка върху здрав монголски кон, американският министър на защитата Марк Еспер се базира на името на един от великите войни на Америка , до момента в който се стреми да укрепи военните връзки сред Съединени американски щати и Монголия, народна власт, затисната в пясъците сред Русия и Китай, оповестява АП.

" Бих желал да кръстя този добре изглеждащ кон Маршал, на ген. Джордж Маршал ", изяснява Еспер по време на обичайната гала в Министерството на защитата на Монголия.

Посещението на Еспер в Улан Батор, третото ангажиране на Съединени американски щати с Монголия през последните седмици, акцентира основната роля в новата тактика за защита на Америка, която показва Китай и Русия като предпочитани противници .

С малко над 3 милиона души население, ситуирани на повърхност, двойно по-голяма от Тексас , Монголия поддържа на независимостта си от Пекин и Москва , като усилва връзките си с други международни сили, в това число Съединени американски щати , описвайки Съединени американски щати като " трети комшия ".

Arrived in Mongolia! Eager to reaffirm U.S-Mongolia shared values, the strength of our partnership, and our role in supporting democracy and freedom worldwide. pic.twitter.com/HwHrXHcOY1
— Secretary of Defense Dr. Mark T. Esper (@EsperDoD) August 7, 2019
По време на пътуването си през Азиатско-Тихоокеанския район Еспер дава да се разбере, че противодействието на нападателните и дестабилизиращи действия на Китай в района е главен приоритет на администрацията .

" Трябва да сме наясно, че се пробват да влязат в доста от тези страни ", разяснява Еспер пред кореспонденти, пътуващи с него до Австралия, Нова Зеландия, Япония, Южна Корея и Монголия тази седмица.
 Пентагонът атакува Китай за
Пентагонът атакува Китай за " военна експанзия " и " хищна стопанска система "

Еспер приканва Япония да помогне против Иран, Северна Корея и Китай

Той добавя, че Съединени американски щати работят за построяването на връзки с основни страни в Индо-Тихия океан, които споделят полезности и зачитат взаимния си суверенитет , " без значение дали това е пътешестване до Монголия, Виетнам, бъдещо пътешестване, Индонезия, други страни, които съгласно мен са основни. "

Спирката му в Монголия е по-малко от 24 часа, само че Еспер изясни на сътрудника си министър на защитата Нямагин Енхболд , че му дава " опция да прегледа разнообразни способи , по които можем да укрепим връзките " сред двете страни.

Докато стои отвън министерството, единствено на няколко крачки от огромна скулптура на известния създател на Монголия Чингис Хан , Еспер споделя история за ген. Маршал, който дисциплинира един от своите бойци , когато блъснал твърдоглав монголски кон.

Маршал, споделя Еспер, се отнася с огромно внимание към конете , а преди малко получилият име кон - Маршал се прозява и се изправя търпеливо, до момента в който Еспер го тупа по врата. " Той е благополучен ", добавя Еспер. " Харесва му името . " Еспер също подари на гледача на коня одеяло за седло, украсено с името и знака на остарялата армия на американската войска .

Конете, които се отглеждат за устойчивост, постоянно остават в Монголия , а традицията повелява да ги кръщават на нещо, което считат за значимо . Миналата седмица монголското държавно управление подари кон на 13-годишния наследник на президента Доналд Тръмп, който той кръсти - Победа.

Предишен началник на Пентагона Чък Хейгъл се снабди с монголски кон при визитата си през 2014 година, а по-късно министърът на защитата Доналд Рамсфелд получи подобен, когато посети страната през 2005 година
 Китай предизвести Съединени американски щати и съдружниците им, че ще отговори уместно на ракети в Азия
Китай предизвести Съединени американски щати и съдружниците им, че ще отговори уместно на ракети в Азия

Обръщат се към Япония, Южна Корея и Австралия да проявят нерешителност

Пътуването на Еспер е първото на началник на Пентагона след Хейгъл и то идва по петите на посещаване в Белия дом предходната седмица от президента на Монголия Халтма Батулга , първото от 2011 година Освен това съветникът по националната сигурност Джон Болтън посети Монголия през юни .

Еспер съобщи, че няма съответни цели с визитата си , включващи по какъв начин тъкмо Пентагонът може да разшири военното си съдействие с Монголия. Вместо това той изясни, че желае да построи по-силни взаимоотношения на високо равнище в защитата .

Бюджетът на Държавния департамент за 2019 година за задгранични интервенции категорично обрисува значимостта на Монголия , като показва, че главните цели на помощта на Съединени американски щати са " да се подсигурява, че Съединени американски щати остават желан сътрудник пред географските съседи Русия и Китай ".

И до момента в който администрацията на Съединени американски щати упорства, че Америка не желае от нациите да избират сред Съединени американски щати и Китай, Еспер изяснява: " Трябва да можем да се конкурираме с тях . "

Висш американски представител разяснява, че Съединени американски щати се стремят да разширят съдействието си в региона на защитата и разузнаването с Монголия , отбелязвайки, че местоположението ги прави идеални за подслушване на постове и мониторингови станции към двата съперника на Съединени американски щати .
 Русия ще отговори на всяко едно разполагане на американски ракети в Азия
Русия ще отговори на всяко едно разполагане на американски ракети в Азия

Ракетите в Япония също ще бъдат регистрирани при реципрочно обмисляне

По време на войните в Ирак и Афганистан монголските войски непрекъснато са забележима мощ , постоянно о сигурявайки сигурност в американските уреди . Нацията към момента има над 200 военнослужещи в Афганистан.

В допълнение, американските войски постоянно организират образование в студено време в Монголия . А през юни американските и монголските сили участваха в годишното военно обучение на " Хан Куест " с акцент върху мироопазване и други образования за оперативна съгласуемост .

По-общо, Монголия желае да ускори търговията си със Съединени американски щати и това е основна тематика , когато президентът Батулга се срещна с президента Тръмп предходната седмица. Страната се стреми да диверсифицира комерсиалните си потоци, защото Китай изкупува над 85 % от износа на Монголия .

Съединени американски щати се интересува от икономическите запаси на Монголия, в това число редкоземни метали и кашмир. По-голямата част от суровия кашмир от Монголия се приключва в Китай, което провокира интерес да се откри различен пазар, който да ускори конкуренцията.

Съединени американски щати желаят да оказват помощ на Монголия да разшири достъпа си до трансибирския газопровод , като по този метод ще разреши маршрут за транспорт на артикули на Запад, друг от Китай .
 Помпео обикаля тихоокеански острови в отбрана на демокрацията от Китай
Помпео обикаля тихоокеански острови в отбрана на демокрацията от Китай

Предоговаря достъп на американската войска до въздушно и морско пространство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР