С радост Ви съобщаваме, че новите местообитания вече са в

...
С радост Ви съобщаваме, че новите местообитания вече са в
Коментари Харесай

Новите местообитания в Зоопарка във Варна са готови

С наслада Ви оповестяваме, че новите местообитания към този момент са в употреба и животните са настанени в тях. Свикват с новата конюнктура и се усещат добре.

А ние работим за Вас всеки ден от 9.00 ч.до 19.00 ч. без почивен ден и без обедна отмора, пишат през днешния ден от Зоопарка във Варна на формалната си страница във Facebook, видя Varna24.bg .

Обновяването и модернизацията в Зоологическата градина се финансира по Оперативна стратегия " Региони в напредък “ 2014-2020 година посредством Фонд за градско развиване за Северна България. Заемните средства от финансовия инструмент са в размер на 1.2 млн. лева

Ремонтът се реализира на два стадия. По време на първия се извърши благоустрояване в бранш " Хищници “ - зона " Големи котки “. Територията на лъвовете се разшири и се обособиха две зони - за лъвове и тигри.

Съществуващото помещение се резервира, а двете територии се разделят с плътна стена, която ще продължи като тил на загражденията. За непосредствено наблюдаване на лъвовете се планува създаване на изсъхнал трап. При общата стена се инсталират бронирани стъкла за непосредствен контакт с животните. Останалата част от територията е обезопасена с двойна ограда, отделяща хората от хищниците. В откритата територия на животните се построяват изкуствени стръмнини, езера и катерушки за лъвовете и тигрите.

Вторият стадий от ремонта включва възобновяване на входа за гости, на зоната за отдих и рекреация. Ремонтират се клетките и пространствата на бранш " Маймуни " и е благоустроен бранш " Хищници “ - зона " Вълци ".

Във варненския зоопарк се отглеждат 400 животни, измежду които и някои предпазени типове, включени в листата на Международния съюз за запазване на природата и в Червената книга. Зоологическата градина е с повърхност от над 23 декара. Ремонтът й е належащ, защото изискванията за развъждане на животни сега не подхождат на европейските и национални правила.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР