С работилници за млади родители и младежки дискусионен форум Сдружение

...
С работилници за млади родители и младежки дискусионен форум Сдружение
Коментари Харесай

Пространство за всички среща младежи и млади родители

С работилници за млади родители и юношески спорен конгрес Сдружение „ ИМКА “ стартира дейностите по план „ Пространство за всички ”. Той е ориентиран към младежи на възраст от 15 до 29 години от Габрово и района. Неговата цел е да притегли разнообразни групи младежи, да насърчи тяхната разпоредителност за присъединяване в живота на общността, да ги приобщи към полезностите на Европейския съюз и Европейските юношески цели.

„ Пространство за всички ” се концентрира върху характерни групи: млади родители и учители, младежи, приобщени посредством дейностите на дребни читалища и неофициални групи, юношески служащи. В рамките на плана ще се провеждат полемики, креативен и обучителни действия, юношески събития, работилници за млади родители. Чрез тях екипът на „ ИМКА “ се стреми да доближи непосредствено до минимум 200 младежи от Габрово, а косвено до повече от 2 000 младежи и други групи. Участниците във всички събития ще бъдат обучавани по какъв начин да провеждат и интензивно да се включват в разнообразни начинания, планове и инициативи на локалната общественост.

През месеците октомври и ноември 2022 година са планувани три следващи работилници за млади родители. Организаторите им ще развият характерни умения за положително родителство. Първата работилница ще отвори порти на 8 октомври 2022 година, от 11.00 до 12.30 часа в споделеното пространство в постройката на „ ИМКА ”. Темата на обучителния модул е „ Как да развиваме прочувствената и обществена просветеност на децата ”. Събитието се провежда с присъединяване на Ана Оклева и доброволци от екипа на Народно читалище „ Трептящо сърце 2011 ”. Отворено е за всеки, който желае да показа мнение, да насочи въпроси, да се осведоми за хрумвания и подходи по какъв начин да насърчи развиването на съществени прочувствени и обществени пълномощия на своето дете. Участието е гратис.

В рамките на плана ще се организира юношески спорен конгрес. Той ще се състои на 13 октомври 2022 година от 16.00 до 18.00 часа в постройката на „ ИМКА ”. Участниците ще дискутират върху целите на Европейската година на младежта. На форума ще се обменят хрумвания сред младежи, юношески служащи и млади учители. Ще се организира образование по какъв начин се реализират партньорски начинания, юношески и европейски планове.

Започна акцията за привличане на младежи, които да се включат като участници или доброволци – инидивидуално или като екип, в дейностите на плана. Те ще могат да осъществят своя концепция за младежка самодейност. По този мотив Антоанета Янкабакова - изпълнителен шеф на Сдружение „ ИМКА “ споделя: „ Проектът ще помогне на младежите да развият и/или да надградят характерни личностни умения като дейно другарство, изложение на мнение по разнообразни въпроси, които ги касаят и такива, свързани с европейските полезности и цели. Той ще обезпечи пространство за дейно взаимоотношение с другите, менторска поддръжка и ще насърчи младежката разпоредителност. Вярваме, че „ Пространство за всички ” ще помогне за по-добро схващане на смисъла от принадлеждност към юношески организации и групи, ще насърчи присъединяване в юношески и европейски планове. ”

Проектът „ Пространство за всички ” е продължение на дългогодишните старания на екипа на сдружението да поддържа и работи с младежи, да предизвиква тяхното личностно и обществено развиване. Чрез него ще се увеличи потенциала на юношески водачи и обединения, ще се усъвършенства включването на ново потомство от дейни младежи в живота на общността. Той ще обезпечи приобщаваща и насърчаваща среда, интерактивни форми за обмяна на отзиви, образование и развиване. Ще даде менторска поддръжка като средство за активизиране и реализиране на положителна смяна у младежите. Ще предизвиква креативен и новаторски подходи, посредством които те да се включват в събития от локално значение.

Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Програма Младежки действия на Община Габрово за 2022 г.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР