С пускането от 24 април (събота) на продължението на метролиния

...
С пускането от 24 април (събота) на продължението на метролиния
Коментари Харесай

Нова жп спирка е изградена в Горна баня

С стартирането от 24 април (събота) на продължението на метролиния №3 до Горна баня в употреба влиза и новоизградената жп спирка Горна баня, на която по реализирана договореност сред БДЖ, Директива за птиците НКЖИ, Столична Община и „ Метрополитен " ЕАД, ще стопират всички влакове пътуващи по направлението сред София и Перник. По този метод ще бъде основана комфортна връзка сред трен и метро за пътуващите от цяла Югозападна България (регионите Петрич, Благоевград, Дупница, Кюстендил, Радомир и Перник).

Директната връзка на влаковете с метрото на жп спирка Горна баня доста ще облекчи трафика в централните региони на София и е комфортна опция за клиентите на БДЖ за пряк транспорт към всички основни точки на столицата с построената мрежа на „ Метрополитен " ЕАД.

Това ще бъде и още една опция за пътешестване на ежедневно придвижващите се до работните си места от по-малките обитаеми места, посредством която се цели привличането на повече клиенти към потреблението на екологосъобразния железопътен превоз и понижаване отделянето на нездравословни излъчвания в огромните градове.

За облекчение на своите клиенти БДЖ приготвя и отварянето на билетна каса на новата жп спирка, както и ще бъдат сложени машини за продажба на билети за трен в станцията на метрото.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР