С пускането на интернет и първата игра в мрежа, никой

...
С пускането на интернет и първата игра в мрежа, никой
Коментари Харесай

Триумфът на еСпортовете - Защо тази индустрия е в подем

 С стартирането на интернет и първата игра в мрежа, никой не е подозирал, че заниманието може да се трансформира в професионален спорт. Още в края на 90-те години Южна Корея стартира да прави най-различни шампионати на играта Star Craft и най-вероятно познавате хора, поканени от разнообразни уредници да пътуват и да се състезават за влиятелни награди. Около 30 години по-късно, електронните спортове, които съставляват някои от най-популярните електронни игри, са в апогея си и скоро няма да омръзнат на фена.

Организатори по целия свят се радват на вниманието на аудиторията и употребяват всички налични средства, с цел да трансфорат тази промишленост в сполучлива. Резултатите са повече от положителни, изключително откакто феновете наброяват няколко милиона, другите спортисти пред монитора получават рекламни контракти, имат сериозен инфлуенсърски статус и най-много прибират някой различен милион за един състезателен сезон. В един миг огромните компании започнаха да спонсорират тази платформа, софтуерните производители предоставиха своите артикули безплатно, а малко след тях и букмейкърите към този момент бяха добавили тази специфична секция в портфолиото си за спортни прогнози.

Ще кажете, че това са игри, не би трябвало да се назовават спорт или да се считат за подобен, липсва физическото натоварване, липсват дългите тренировки – най-малко на хартия и още доста други. Истината е, че на този стадий ще открием милиони играчи, които се борят за позиция в огромните ранглисти. Конкуренцията е толкоз огромна, че малко на брой съумяват да се задържат дълго на върха. А това изисква часове пред компютъра, голяма подготовка на рефлексите и в случай че загледате професионален състезател, незабавно ще забележите по какъв начин пръстите му танцуват по клавиатурата. И същото вършат и съотборниците – множеството заглавия се играят отборно и тъкмо това печели вниманието на аудиторията. В момента ще открием, че има налични даже, където участва и доста добра платформа за електронни спортове, където ще открием някои от най-популярните дисциплини като Dota 2, League of Legends, Counter-Strike:GO и даже FIFA. Дори и да не сме изключително осведомени с разпоредбите на играта, постоянно ще имаме достъп до безвъзмезден стрийм на някои от най-интересните игри, а също така по-големите събития се радват и на коментатори, които постоянно ще обяснят доста детайлно какво се случва на картата.

Електронните спортове са в напредък по няколко аргументи. Самата геймърска публика е голяма и тъкмо това занимание е едно от желаните за света. Всеки човек е играл най-малко една игра през живота си, а някои развиват това занимание до степен, в която ще се съберат с другари и ще създадат тим. Ако имаме вяра на стрийминг платформите, феновете онлайн стартират да се конкурират с финалите на някои други спортни дисциплини. Професионалните играчи имат потребност от тренировки и постоянно упражняват своите умения с почитатели, затова са и доста по-близко до тях. Не си спомняме скоро да е почел поканата за кварталната среща, само че в електронната среда се случва тъкмо това.

Приятелската конюнктура не е и единствената причина. Самата динамичност на електронните спортове може да изпревари съвсем всяка друга дисциплинираност. Ще открием, че нито една среща не е решена, до момента в който не свърши времето. Всеки тим е заставен да търси нова формула за триумф, да се преценява с съответните ограничавания на картата, с цел да бъде победител. Със сигурност не е мъчно да се запалите по този спорт, той е бърз, динамичен, изпълнен с доста изненади и занимателни моменти – каквато би трябвало да е неговата основа – и радва аудиторията с истински хрумвания.

Именно тези черти не престават да го движат напред и в случай че имаме вяра на специалистите, електронните спортове занапред набират скорост и ще ни изненадват още повече. Предстои да разберем дали това е по този начин, само че предвид на календарните събития, явно годината ще бъде обещаваща.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР