С публикуваните файлове, снимки и скрийншотове Специализираната прокуратура окончателно погази

...
С публикуваните файлове, снимки и скрийншотове Специализираната прокуратура окончателно погази
Коментари Харесай

Прокуратурата, изглежда, погази европейска директива по случая TAD Group

С оповестените файлове, фотоси и скрийншотове Специализираната прокуратура дефинитивно погази Директива 2016/343 на Европейския парламент и Европейския съвет. Тя касае " укрепването на някои аспекти на презумпцията за невиновност и на правото на лицата да участват на правосъдния развой в наказателното произвеждане ".
Съгласно директивата: (18) " Задължението обвинените или обвинените да не бъдат представяни като отговорни не следва да попречва обществените органи да популяризират обществено информация по отношение на наказателните производства, когато това се постанова извънредно от съображения, свързани с наказателните следствия, като да вземем за пример при проявлението на видеоматериал, когато обществеността се приканва да помогне за идентифицирането на хипотетичния причинител на закононарушението, или от публичния интерес, да вземем за пример когато на жителите в избрана област, наранена от хипотетично екологично закононарушение, от съображения за сигурност се дава информация или когато прокуратурата или различен способен орган дава справедлива информация по отношение на положението на наказателното произвеждане, с цел да предотврати нарушавания на публичния ред. Използването на тези съображения следва да бъде ограничавано до случаите, когато това би било обосновано и съразмерно, като се вземат поради всички ползи. ".
Друг текст в директивата – по-точно член 4, т. 1, който категорично касае представянето на обвинените и обвинените, гласи следното: ". Това не визира актовете на обвиняването, които имат за цел да потвърдят виновността на обвинения или обвинения, и предварителните решения от процесуално естество, които са взети от правосъдните или други способени органи и се основават на съмнения или уличаващи доказателства ".
Интересно конкретизиране по директивата, че нейните текстове е трябвало да бъдат въведени до 1 април, 2018 година! А до 1 април, 2020 година, държавите-членки пращат отчет и данни по какъв начин се ползва директивата. След това този доклад се праща на всеки три години. До 1 април, 2021 година, Европейска комисия показва пред Екологичен потенциал и Европейския съвет първия отчет за осъществяването на разпоредбите в директивата от всички страни-членки.
Хакерски парадокси
В особено издание на предаването " Контракоментар " на блогъра Асен Генов, беше съответно показано по какъв начин с просто търсене през Гугъл по ЕГН на Бойко Борисов излизат подписани от него контракти като кмет на София за сделки на парцели. В тези контракти, които са качени в уеб страницата на Столична община, има безусловно всичко – незаличени персонални данни, в това число номера на персонални карти. А демонстрацията беше направена с експлицитното конкретизиране, че известието на Специализираната прокуратура от през вчерашния ден (1 август) в действителност разкри ЕГН-то на сегашния министър председател на България, както и тези на основния прокурор Сотир Цацаров и депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Етичният хакер, направил демонстрацията, изрече и извънредно колоритно мнение за дейностите на прокуратурата - вижте в този материал!
Извън тази тематика, остават и голям брой въпроси без отговор по случая с хакерската офанзива против Национална агенция за приходите – по какъв начин се пускат такива доказателства обществено и това нарушаване ли е на процесуалните права? Имат ли охранителните камери в офиса на TAD Group опция да записват и тон? Къде в публикуваните доказателства има показан звуков или звукови файлове на оповестените диалози сред комерсиалния шеф на TAD Group и обвинявания за хакерската офанзива Кристиян Бойков? Ако камерите не записват тон, тогава по какъв начин е записан на аудио на диалозите? Записано ли е посредством особено разследващо средство (СРС) и дали въпросното/въпросните СРС е/са ползван/и по легален ред?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР