С провокация започнаха обявените протести в столицата - против и

...
С провокация започнаха обявените протести в столицата - против и
Коментари Харесай

Провокации на протестите против и за Иван Гешев в София

С провокация започнаха оповестените митинги в столицата - " срещу " и „ за “ кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор. От „ Правосъдие за всеки “ проведоха самодейността си пред Съдебната палата против Гешев, който с изключение на, че е единствен претендент за поста, беше и невиждано подсилен от сегашният основен прокурор Сотир Цацаров.

Пред Съдебната палата обаче се появи и втори митинг с надпис " Марш за правда ", проведен от организация ПИК.

Според неофициална информация на Actualno.com част от протестиращите в поддръжка на Иван Гешев, които виждате на фотосите са докарани от Сливен. Те рaботили в цехове там и им е било казано, че би трябвало да свършат една работа. Друга част от подкрепящите Гешев били хора на Ценко Чоков.

Организаторът на митинга против Гешев Велислав Величков помоли полицията да помогне и да ги в профил от плануваното от самодейност „ Правосъдие за всеки “ място за митинг пред Съдебната палата.

От полицията му отвърнаха, че янма по какъв начин да гонят хора. На опасенията на Величков, че при разбъркване на двата митинга може да се стигне до конфликти, от Министерство на вътрешните работи отвърнаха, че има задоволително чиновници на реда, котито няма да го позволен.

Величков приказва и с един от водачите на групата, която е пристигнала да поддържа Гешев. Той изясни, че прочел в интернет за митинга и по тази причина е пред Съдебната палата.
Очаквайте още детайлности и включване онлайн.
*
Протестът на самодейност " Правосъдие за всеки " упорства за интервенция на Народното събрание в процедурата по желание на нов основен прокурор, за смяна в Закона за правосъдната власт и предоставяне на опция и на други лица да вършат номинации. Организираният от самодейността митинг стартира в 18:00 часа, пред Съдебната палата в София.
Програмата и маршрут на митинга:

1. 18:00 часа - протест и речи пред Съдебната палата.

2. 2. 19:00 часа - начало на Марша за правораздаване по маршрут бул. Витоша " - бул. " Патриарх Евтимий " - Попа - бул. " Васил Левски " - Софийски университет - площад " Народно заседание " (около 20:15 часа) - речи.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР