С процедурни хватки депутатите от ГЕРБ, ДПС и Възраждане успяха

...
С процедурни хватки депутатите от ГЕРБ, ДПС и Възраждане успяха
Коментари Харесай

За финал: С процедурни хватки ГЕРБ, ДПС и Възраждане блокираха работата на НС -

С процедурни хватки депутатите от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " съумяха да блокират законодателната работа на Народното събрание в един от последните му работни дни.

След приемането на промени в Кодекса на труда, с които бащите получават 2-месечен отпуск за развъждане на дете, Искрен Митев (ПП) изиска разбъркване на програмата и удължение на работното време на депутатите през днешния ден.

Идеята на Митев беше народните представители да одобряват две ратификации - на меморандума за съгласие по отношение на поддръжка за планове на Европейски Съюз сред държавното управление и Европейската капиталова банка, както и съглашението за партньорство и поддръжка сред държавното управление и Международната банка за възобновяване и развиване.

После депутатите трябваше да прегледат на първо четене и промени в Търговския закон, след което и Законопроекта за противопоставяния на корупцията за промени в КПКОНПИ. И двата законопроекта са импортирани от " Продължаваме промяната ".

Депутатите одобриха предлагането за разбъркването в дневния ред, само че водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ изиска прегласуване на удължаването на работно време, като преди този момент да се направи поименна инспекция. 

Опитът на Карадайъ да провали кворума на съвещанието се увенча с триумф, откакто се откри, че в залата са се записали единствено 109 депутати при нужни 121. По тази причина зам.-председателят на Народно събрание Атанас Атанасов разгласи 10-минутна отмора.

След паузата зам.-председателят на Народното събрание Мирослав Иванов направи опит за събиране на задоволително огромен кворум, тъй че съвещанието да стартира. 

Поради втория неуспех на кворум - в залата този път се записаха 113 народни представители - Мирослав Иванов разгласи, че съвещанието ще продължи единствено с разисквания по законопроектите до 14:20 часа поради оповестените почивки. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР