С процедура по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ)

...
С процедура по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ)
Коментари Харесай

Лазар Лазаров: Над 800 социални услуги се модернизират с процедура по ПВУ

С процедура по Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ) ще се модернизират 840 обществените услуги. Това ще докара до възстановяване качеството на живот на 17 500 консуматори, съобщи на конференция в Министерството на труда и обществената политика служебният вицепремиер и отраслов министър Лазар Лазаров. Той разгласи началото на процедурата „ Повишаване на енергийната успеваемост на обществената инфраструктура за даване на обществени услуги, делегирана от страната активност ". Мярката е част от капиталовия план „ Модернизиране на дълготрайната грижа ". 

 

Онова, което е извънредно значимо, е, че откакто бъдат осъществени дейностите, се чака с 30 на 100 да намалеят разноските на обществените услуги за сила и спестеният запас ще може да бъде ориентиран към даването на по-качествена услуга, изясни министърът. 

 

Той означи, че 215 млн. лева е цената на процедурата, по нея могат да аплайват общини, на чиято територия има обществени услуги.

 

Средствата ще са за ремонт и възобновяване на съоръжение, за строителни действия за рационализация и замяна на системите за отопление, електрическа апаратура, осветяване, ремонт на покрива. Могат да се употребяват и за въвеждане на съоръжения за различни източници на сила.

 

Срокът за набиране на офертите по мярката ще бъде до привършване на съответния запас. Минималната стойност на един план е 20 000 лева, а оптималният би трябвало да бъде съгласуван с условието за постигането на 30% понижаване на разноските за сила. Лазаров посочи, че собствеността на постройките, с които могат да аплайват общините, би трябвало да е държавна или общинска. По тази процедура не се поддържат обществени услуги от частни снабдители, сподели той.

 

Вицепремиерът честити рождения ден на премиера Гълъб Донев с коментар, че като подарък Министерството на труда и обществената политика ще работи за осъществяването на всички действия по плановете, с цел да се изпълнят и изискванията да получат и идващите траншове по НПВУ.

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР