С протести в София подкрепиха демонстрантите от Пловдив, обявили се

...
С протести в София подкрепиха демонстрантите от Пловдив, обявили се
Коментари Харесай

Протест в столицата подкрепи д-р Димитров

С митинги в София поддържаха стачкуващите от Пловдив , оповестили се в отбрана на доктор Иван Димитров, заяви БНР. Повече от 200 души се събраха пред постройката на Съдебната палата в столицата, с цел да покажат поддръжката си към задържаният лекар.

 Незабавно да пуснат доктора в Пловдив, озъби се Джамбазки
Незабавно да пуснат доктора в Пловдив, озъби се Джамбазки

Вътрешна македонска революционна организация ще инициира спор за промени в Наказателен кодекс по отношение на самозащитата

Протестиращите блокираха придвижването към Съдебната палата в София. Те скандираха " Свобода " и " Оставка ".

Исканията им са за смяна в законодателството, която да подсигурява, че хората, защитили фамилията и имуществото си няма да подлежат на наказателна отговорност.

Демонстрантите стачкуваха с трибагреници и плакати с надписи " Дълг на всеки човек е да пази фамилията си! Да защитим доктор Димитров! " и " Аз съм доктор Димитров " и " Аз поддържам доктор Димитров "

По думите на един от протестиращите доктор Димитров е направил най-хубавото за себе си и фамилията в обстановката. " Не виждам за какво човек с 9 присъди ще бъде на открито, на независимост, а човек, който пази себе си и фамилията си, ще влезе в пандиза. Това не е редно ", разяснява протестираща.

" Моето мнение е, че проверяващите органи, придържайки се към закона, могат да създадат това, което той им разрешава ", счита различен стачкуващ.

Сред мненията на митинга са и, че би трябвало да се дадат още 100 милиона на полицията , с цел да могат органите на реда да си правят работата и да пазят и селата.

 Снимка 343671
Източник:

Припомняме, по-рано пловдивчани излязоха на митинг в отбрана на доктор Димитров за втори следващ ден . Според стачкуващите в града под тепетата доктор Димитров е прострелял нахлулия в дома му рецидивист при самозащита и в отбрана на брачната половинка и двете си деца . Това е главното изказване измежду протестиращите.

Д-р Иван Димитров е шеф на рентгеновото поделение в болничното заведение в Пловдив. Той беше арестуван за убийството на циганина Жоро Джевизов с прякор Плъха. Тялото на Джевизов беше намерено върху похлупак на автомобил наоколо до Областната администрация в Пловдив. До убийството на Джевизов се стига, откакто той и още един мъж нахлуват измежду нощ в дома на лекаря, до момента в който той, брачната половинка му и двете им деца спят. След хватка и откакто циганина съумява да рани с нож Димитров, докторът го прострелва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР