С протест столичани посрещнаха въведената от вчера нова зелена зона

...
С протест столичани посрещнаха въведената от вчера нова зелена зона
Коментари Харесай

С протест посрещнаха новата зелена зона в столицата

С митинг столичани посрещнаха въведената от през вчерашния ден нова зелена зона за платено паркиране в София. Тя се уголемява в регионите " Средец " и " Лозенец ". При приемането на решението през лятото ръководещите застъпваха тезата, че нарастването на платените паркоместа става поради гледище на жителите на кварталите. Оказа се обаче, че това не е тъкмо по този начин и точно хора от " Лозенец " показаха недоволството си. Те са почнали и подписка.

Според жителите на региона Центърът за градска подвижност разходва събираните средства незаконосъобразно. " Никъде никой не може да ми каже, като ми съберат на мен парите за сложена скоба в " Лозенец ", по какъв начин те се изразходват в нашия регион ", съобщи протестиращ пред Столичната община.

Жители на регион " Средец " пък са безапелационни, че при тях публично разискване не е имало и общината бяга от публичен спор. " Те се държат безобразно, като някакви господари, а ние сме жителите, ние плащаме налози на тази страна и те са наши чиновници. Надявам се да се погледнат проблемите, да отиде някой на място, да види дали е оправдано ", разясниха още възмутени столичани.

От през вчерашния ден зоните за платено паркиране в София са и с ново работно време - от 8,30 до 19,30 ч. В съботните дни синя зона ще работи до 18 часа, а не както до момента - до 14 часа. Зелената зона се уголемява с към 4850 места.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР