С прощална реч губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо направи

...
С прощална реч губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо направи
Коментари Харесай

Губернаторът Андрю Куомо се сбогува с Ню Йорк. Жена поема поста му

С прощална тирада губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо направи още един опит да се отбрани против обвиняванията за принуждение, които му костваха дълго заемания от него пост.

Той се оплака от това, което разказа като неправда на държавното следствие, което е заключило, че той полово тормози дами, работещи за него, написа „ Ройтерс “.

След като две дами излязоха обществено с разкази за тормоз, през март Куомо препрати жалбите го основния прокурор на американския щат, Летисия Джеймс, както се изисква от закона. Тя назначи двама външни юристи за осъществяване на следствие. Резултатите от него бяха оповестени при започване на август и съгласно тях е упражнявано принуждение над 11 дами. Президентът Джо Байдън също изиска оставката на Куомо.

В отчета с размер от 165 страници се показва, че той „ полово е тормозил голям брой дами и по този метод е нарушил федералното законодателство, както и това на щата “. Губернаторът отхвърли изказванията, само че по-късно подаде оставка.

„ Познавате ме – аз съм войник и инстинктът ми е да се боря с това, тъй като е непочтено и незаслужено в съзнанието ми “, сподели Куомо в речта си, излъчена през вчерашния ден наобяд. Негов правоприемник на позицията е лейтенант-губернатор Кати Хокъл, която също е последовател на Демократическата партия. От през днешния ден тя е и първата жена отпред на Ню Йорк.

В 00:01 ч. локално време или две минути след формалния завършек на ръководството на Куомо тя постави клетва в Капитолия на Ню Йорк, седалището на държавното управление на щата, ситуирано в неговата столица Олбани.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР