С промяна в закона ще се реши проблемът с изплащането

...
С промяна в закона ще се реши проблемът с изплащането
Коментари Харесай

С поправка в закона отменените от съда интеграционни добавки ще бъдат върнати

С смяна в закона ще се реши казусът с изплащането на интеграционните добавки на хората с увреждания, които Върховният административен съд (ВАС) анулира. В това увери министърът на труда и обществената политика Бисер Петков.

По-рано този месец съдът анулира дефинитивно текстове от Правилника за използване на Закона за интеграция на хората с увреждания, които дефинират размера на месечните добавки за обществена интеграция, транспортни, осведомителни и телекомуникационни услуги. Текстовете от правилника фиксираха размера на добавките като % от обезпечения най-малък приход, до момента в който Законът за хората с увреждания повелява сумите да се дефинират самостоятелно съгласно потребностите на съответния човек.

Министърът разясни, представен от " Фокус ", че правосъдното решение ще засегне единствено новите случаи, а хората, които към този момент получават интеграционни добавки, ще продължат да го вършат до момента в който не изтече срокът на решението на ТЕЛК. По думите му анулираните текстове от правилника ще влязат в закона и по този начин казусът ще бъде организиран. Изрази вяра, че депутатите ще одобряват промените доникъде на юли, с цел да няма ощетени.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР